Foto: stock.xchng
Laika posmā no 26. februāra līdz pat 31. maijam gan pieredzējušiem kino veidotājiem, gan jaunajiem režisoriem no Latvijas un pasaules ir iespēja pieteikt savas filmas starptautiskajai un Baltijas konkursa īsfilmu programmai (līdz 30min), kā arī starptautiskajai vidēja garuma filmu konkursa programmai (30-60min).

Rīgas Starptautiskais Filmu festivāls "2ANNAS" šogad noritēs no 21. līdz 26. septembrim, atzīmējot savu 20. dzimšanas dienu. Pastāvēšanas laikā festivāla "2ANNAS" veidotāji vienmēr centušās skatītājiem sniegt nebijušu kino pieredzi, gan satura gan formas ziņā, rīkojot kino seansus tādās neierastās vietās kā Botāniskais dārzs vai peldbaseins, kā arī uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. 

Šogad "2ANNAS" rīko arī atsevišķu konkursu vidēja garuma filmām, kuras liela daļa festivālu noraida, jo tās garuma ziņā nekvalificējas ne īsfilmu, ne pilnmetrāžas konkursiem.

2014.gadā festivālam tika pieteiktas gandrīz 1500 īsfilmas no visas pasaules, ietverot gan tādas kino lielvalstis kā ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija, gan eksotiskākas valstis kā Apvienotie Arābu Emirāti, Nepāla, Filipīnas, Šrilanka, u.c.

Šogad festivāls cer saņemt tik pat daudzveidīgus pieteikumus, lai skatītājiem varētu sniegt pēc iespējas krāsaināku un unikālāku filmu izlasi, ko papildinās arī vairākas oriģinālas ārpus konkursa programmas.

Gadu gaitā festivāla veidotāji piedāvājuši ļoti plaša spektra kino: starptautiskajās programmās izrādītas gan art house, gan ASV kino akadēmijas balvai "Oskars" nominētas filmas, savukārt Baltijas skatēs redzēts viss - sākot no studentu pirmajiem soļiem kino, līdz tādu ievērojamu latviešu režisoru darbiem, kā Edmunds Jansons, Signe Baumane un Laila Pakalniņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!