Foto: Publicitātes foto

Pirms dažām dienām Rumānijas kino padomes valde lēma par jaunākās godalgotā kinorežisora Larsa fon Trīra filmas "Nimfomāne 2" ("Nymphomaniac 2") aizliegšanu. Piektdien valde lēmumu atcēla un atlaida par šāda paziņojuma izplatīšanu atbildīgo valdes locekli, informē ziņu aģentūra AFP.

Valdes priekšsēdētājs Mihajs Kogalničeanu norādījis, ka, kamēr vien viņš būs kino padomes vadītājs, cenzūra Rumānijā netiks pieļauta. Zināms, ka vainīgais filmas cenzors bijis atbildīgs par Rumānijā ievesto filmu novērtēšanu atbilstoši tam, kāda vecuma auditorijām tās paredzētas.

Aizliegums izraisīja tūlītēju sašutumu Eiropas kino vidē, kurā cenzūra nepastāv, turklāt filmas pirmā daļa, kas iznāca pērn, Rumānijā tika rādīta. Arī Rumānijas premjers un vietējie kino nozares pārstāvji aicināja valdi savu lēmumu pārskatīt.

"Nimfomānes" abas filmas daļas (pirmā iznāca pērn) stāsta par sievietes seksualitātes attīstību no bērnības līdz pat 50 gadu vecumam. Slavenā režisora filmā redzama Šarlote Geinsbūra, Stellans Skarsgards un Šaia Labefs.

Filmā netrūkst kailskatu, kā arī atklātu seksa ainu. Jāatzīmē, ka jau agrāk fon Trīrs ir izpelnījies kritiku par savu filmu divdomīgajām un pārāk atklātajām ainām. Starp viņa lielākajiem sasniegumiem minamas tādas filmas kā "Dejotāja tumsā" (2000), "Šķeļot viļņus" (1996) un "Antikrists" (2009).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!