1.martā filmu studija „Deviņi” sāk pilnmetrāžas mākslas filmas „Mona” ziemas epizožu filmēšanu, pavēstīja studijas pārstāvji.
Kā pastāstīja filmas veidotāji, tā ir Latvijas/Dānijas/Islandes kopprojekts, kas veidota pēc latviešu orģinālscenārija. „Monas” pamatfilmēšana paredzēta no 2005.gada aprīļa beigām līdz jūlija sākumam Rīgā un vairākās Vidzemes pilsētās.

Filma, uz Rīgas un kādas Latvijas mazpilsētas fona, kuras iedzīvotāju vienīgais un galvenais iztikas avots ir lopkautuve, stāstīs par cilvēka iekšējās brīvības meklējumiem, par nāvi un pārtapšanu, par mīlestību kā pārpratumu, un pārpratumiem, ko radījusi iekāre. MONA ir stāsts par cilvēkiem, dzīvniekiem, to slepkavām un atdzimšanu.

Filmas radošo komandu veido pieredzējuši profesionāļi, kuru iepriekšējie darbi kino ir guvuši augstu pašmāju un starptautisko kino ekspertu novērtējumu.

„Monas” režisore un scenārija līdzautore ir Ināra Kolmane. Režisores iepriekšējie darbi dokumentālajā kino („Aiziet tumsā”, “Poco a poco…”, „Pasaule Nepasaule” u.c.) un īsfilma „Sarmītes” ir guvuši augstu starptautisko novērtējumu. „Monas” ir Ināras Kolmanes pirmā pilnmetrāžas mākslas filma.

„Monas” scenārija autors ir rakstnieks, tulkotājs un kinoscenārists Arvis Kolmanis.

Filmas operators - Uldis Jancis, kurš strādājis pie filmām „Ūdensbumba resnajam runcim” (rež. Varis Brasla) “Labās rokas” (rež. Pēters Simms) „Keep Smiling”, rež., Askolds Saulītis, “Pasaules Nepasaule” rež. Ināra Kolmane u.c.

Filmas aktieru ansambli veido pārsvarā Rīgas un Valmieras teātru aktieri, bet galveno lomu atveidotāju ansamblis ir internacionāls. Blakus „Dailes” teātra aktierim Laurim Subatniekam un topošajai jaunajai aktrisei Kristīnei Belickai būs redzami arī pazīstamais lietuviešu aktieris Sauļus Balandis un Krievijas teātra un kino aktieris Valērijs Jerjomenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!