Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku noslēdzās otrais starptautiskais sporta filmu festivāls, kurā ekspertu žūrijas vērtējumā Aigara Graubas filma "Sapņu komanda 1935" ieguva otro vietu pilnmetrāžas filmu kategorijā, portālu "Delfi" informē Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā.

"Esam patiesi pārsteigti un gandarīti. Šī bija iespēja vēlreiz Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Mūsu mērķis, veidojot filmu, tāpat kā toreiz, 1935. gadā, ir atgādināt pasaulei, ka cīnīties vajag nevis ar ieročiem, bet gan sportā. Patiesā cīņa ir draudzīgs sacensības gars!" balvas pasniegšanas ceremonijā sacīja filmas producents Andrejs Ēķis.

Dalībai festivālā bija pieteiktas 115 sporta tēmai veltītas dažādu žanru filmas no 33 valstīm. Filmu sacensībai festivāla organizatori no tām atlasīja 48, kuras sadalīja piecās kategorijās: pilnmetrāžas filmas, TV filmas un šovi, nacionālās filmas, kā arī kategorijas "Sports un personība" un "Pasaule un sports". Festivāla filmas vērtēja starptautiska kino nozares speciālistu, sporta meistaru un mediju ekspertu žūrija.

Sporta filmu festivālu organizē Azerbaidžānas Kultūras un tūrisma ministrija, Jaunatnes lietu un sporta ministrija un Nacionālā Olimpiskā komiteja sadarbībā ar Starptautisko Kino un Televīzijas Sporta filmu Federāciju. Tas ir viens no 2015. gadā paredzēto pirmo Eiropas sporta spēļu ieskaņas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!