Populārajā HBO miniseriālā "Černobiļa", kura demonstrēšana nupat noslēgusies, epizodiskā lomā redzama latviešu aktrise Velta Žīgure–Anužiene.

Viņa redzama epizodiskā lomā "Černobiļas" pirmajā sērijā, kurā atveido bibliotekāri Mihaila Lomonosova Maskavas Valsts universitātes bibliotēkā, kur pēc arhīva materiāliem vēršas viena no seriāla galvenajām varonēm Ulana Homjuka, ko atveido Emīlija Vatsone.

Kā liecina informācija Liepājas teātra mājaslapā, Velta Žīgure–Anužiene (1954) absolvējusi Maskavas Borisa Ščukina Teātra augstskolu, kā arī stažējusies Borisa Ščukina teātra skolā režijā un režijas pedagoģijā. Strādājusi Liepājas teātrī gan kā aktrise, gan režisore kopā ar dzīvesbiedru, lietuviešu aktieri un režisoru Vītautu Anuži veidojot tādus iestudējumus kā Jevgēņija Griškoveca "Krievu ceļotāja piezīmes", Bertolda Brehta "Kaukāza krīta aplis", Moljēra "Iedomu slimnieks" un citas.

Šobrīd aktrise vairāk zināma kā izcila aktiermeistarības un režijas pedagoģe, kura guvusi arī starptautisku atzinību. Kopš 80. gadu sākuma Velta Žīgure-Anužiene ir aktiermeistarības un režijas pasniedzēja, kursa vadītāja Lietuvas Valsts Konservatorijas Klaipēdas Teātra mākslas fakultātē, bet kopš 1991. gada – lektore Klaipēdas Universitātē. Kopā ar dzīvesbiedru abi skolojuši arī Liepājas teātra aktiermeistarības kursa studentus, kas 2006. gadā tika uzņemti Klaipēdas universitātē.

Jau ziņots, ka režisora Johana Renka un scenārija autora Kreiga Mezina veidotais miniseriāls "Černobiļa" pirmizrādi piedzīvoja šā gada 6. maijā (ASV) un 7. maijā (Lielbritānijā). Jūnija sākumā tika parādīta seriālu noslēdzošā sērija. Filma dokumentāli precīzi ataino 1986. gada 26. aprīļa notikumus Černobiļas AES, kad notika lielākā kodolkatastrofa cilvēces vēsturē. Lielākā daļa seriāla epizožu ir filmētas Lietuvā.

Šobrīd seriāls ir saņēmis gan kritiķu, gan skatītāju atzinību. Seriāla vērtējums starptautiskajā IMDB reitingā šobrīd ir 9,6 balles no iespējamām 10, pārsniedzot tādus pasaules kulta seriālus, kā "Game of Thrones" un "Breaking Bad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!