Foto: Publicitātes attēli
Andreja Upīša memoriālmājā Skrīveros, Daugavas ielā 58 no 4. līdz 31. oktobrim būs atvērta mākslinieces un animatores Maijas Brences izstādes "Laimes lācis", portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Maija Brence ir daudzu Latvijas animācijas filmu līdzautore. Viņas fantāzija un ota likusi darboties dažādiem multiplikācijas tēlu varoņiem vairāk nekā 40 animāciju filmās.

Viens no jaunākajiem veikumiem ir 2010. gadā studijā "Dauka" veidotā filma "Kā brālītis Trusītis uzvarēja Lauvu" – Maija Brence ir viena no filmas animatorēm.

1985. gadā pēc Andreja Upīša lugas "Laimes lācis" motīviem tapa režisores Rozes Stiebras un mākslinieces Maijas Brences animācijas filma ar tādu pašu nosaukumu. Mūziku filmai rakstīja komponists Imants Kalniņš, bet rakstnieka satīrisko fabulu parafrāzes izdziedāja Olga Rajecka.

Izstādē "Mākslinieces Maijas Brences Laimes lācis" eksponētas filmas krāsainās un asprātīgās ainas, kurās atpazīstam sūnciemiešu alkas pēc Laimes lāča.

Maija Brence dzimusi 1941. gadā, 1963. gadā absolvējusi RLMV modelēšanas nodaļu, 1975. gadā – LMA Tekstilmākslas nodaļu, ir Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedre kopš 1982. gada.

1988. gadā saņēmusi "Lielā Kristapa" medaļu par ieguldījumu multiplikācijas attīstībā, ir VKKF mūža stipendiāte

Izstāde ir veltījums mākslinieces apaļajā jubilejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!