Foto: AFP/Scanpix/LETA

27. februārī Holivudā norisinājās 28. ikgadējā Kinoaktieru ģildes balvas (SAG) pasniegšanas ceremonija, kurā triumfēja aktieri Vils Smits un Džesika Časteina, bet par labāko aktieru sastāvu spēlfilmā godalgu saņēma "CODA".

Filmas "CODA" triumfs iekļuva balvas pasniegšanas vēsturē kā pirmais gadījums, kad šo godalgu saņēmis kino, kurā lomas atveido galvenokārt nedzirdīgs aktieru ansamblis. Šanas Heideras ģimenes drāma vēsta par meiteni Rūbiju, kas ir vienīgais bērns nedzirdīgo ģimenē. Tikmēr Trojs Kotsurs kļuva par pirmo nedzirdīgo aktieri, kurš saņēmis šo balvu – par labāko otrā plāna lomu. Savu pateicības runu viņš pauda zīmju valodā.

Kā labākais aktieris galvenajā lomā SAG balvu ieguva Vils Smits par lomu filmā "King Richard", kurā viņš atveido Ričardu Viljamsu, tenisa leģendu Serenas un Venusas Viljamsu tēvu. "Šis ir viens no brīnišķīgākajiem brīžiem manā dzīvē, jo manu vārdu nosauca, kamēr es sēdēju blakus Venusai Viljamsai," savā pateicības runā teica Smits. Par savu darbu filmā "King Richard" aktieris ir nominēts arī "Oskara" balvai.

SAG balvu par labāko galveno sieviešu lomu saņēma Džesika Časteina par savu lomu filmā "The Eyes of Tammy Faye". Filmas pamatā ir reāls biogrāfisks stāsts par Tamiju Feju Beikeri (1942-2007) - amerikāņu slavenību, kas kopā ar vīru Džimu Beikeru 70. un 80. gados ASV radīja kristīgās televīzijas impēriju un guva slavu kā tā sauktie televanģelisti, kļūstot arī pasakaini bagāti. Savā runā aktrise atklāja, ka pie filmas strādājusi 10 gadus, un izteica cerību, ka īstā Beikere ar viņas darbu lepotos. Arī Časteina ir nominēta "Oskaram".

Kā labākā otrā plāna aktrise tika apbalvota Ariana DeBose par darbu filmā "West Side Story". Televīzijas seriālu komēdijas kategorijā apbalvojumus izpelnījās Džeisons Sudekis un Džīna Smārta par darbu seriālos "Ted Lasso" un "Hacks", bet par labākajiem aktieriem drāmas kategorijā atzina "Netflix" hita "Squid Game" zvaigznes I Čonče un Čonu Hojonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!