Foto: AFP/Scanpix/LETA

Oskarotā aktrise Sofija Lorēna pirmo reizi 10 gadu laikā atgriežas lielajā kino, lai piedalītos sava dēla Edoardo Ponti režisētā filmā "La vita davanti a sé" ("Visa dzīve priekšā"), vēsta "Variety".

Filma ir Lietuvas ebreju izcelsmes franču rakstnieka, kinorežisora, diplomāta un arī kara lidotāja Romēna Garī (īstajā vārdā Romāns Kacevs) romāna ekranizācija. Iepriekš šo romānu kino adaptēja izraēliešu kinorežisors Moše Mizrahi, un 1978. gadā tā ieguva "Oskara" balvu kā labākā filma svešvalodā.

Nu šim stāstam klāt ķēries Lorēnas dēls, atvēlot mātei savā filmā Rozas kundzes lomu. Viņa ir pārcietusi holokaustu un audzināšanā pieņēmusi 12 gadus vecu senegāliešu puiku Momo. Ponti gan atklāj, ka viņa versija par šo stāstu būs atšķirīga no Mizrahi filmas.

Filmas uzņemšana sākta Itālijā, un 84 gadus vecā Lorēna, kura strādā 10 stundas dienā, atklāj, ka ļauj sev "atklāties uz ekrāna veidā, kas skatītājiem varētu būt pārsteigums". Viņa arī piebilst, ka dēls nepieļautu, ja viņa nesniegtu no sevis labāko. "Viņš mani ļoti labi zina. Viņš zina katru manu sejas, sirds un dvēseles centimetru. Viņš mums ļaus filmēt nākamo ainu vien tad, kad būšu atklājusi dziļāko patiesību," saka itāļu kino dīva.

Ponti, kurš filmu ar savas mātes piedalīšanos veido trešo reizi, atklāj, ka viņa ir lieliskā formā. "84 gadu vecumā viņa vēlas izlikt sevi visu, lai radītu filmu, kas būtu dziļa un izaicinoša gan emocionāli, gan fiziski. Enerģija un kaislība, ar kādu viņa attiecas pret katru ainu, ir bauda acīm."

Pārējās lomās būs redzama spāņu aktrise-transpersona Abrila Zamora, itāļu aktieris Renato Karpentjeri, irāņu aktieris Babaks Karimi un Momo atveidotājs Ibrahims Gueje, kurš nav profesionāls aktieris.

Mizrahi versijā stāsts tiek stāstīts no Rozas kundzes skatupunkta, savukārt Ponti izvēlējies vēstīt no Momo aspekta. Filmas darbība pārcelta uz mūsdienām, Itālijas dienvidu ostas pilsētiņu Bari, un tajā ir vairāki vēstījumi. Viens aspekts ir divu pilnīgi pretēju cilvēku – Momo un Rozas kundzes – draudzība, kas sakņojas kopīgā sāpju pieredzē, kam netraucē ne lielā vecuma starpība, ne atšķirīgā kultūra un reliģija. Otrs filmas vēstījums "modernās ģimenes" stāsts. Rozas kundze ir izdzīvojusi holokaustā un ir ģimenes galva. Viņas trīs bērni ir 35 gadus veca transpersona, 12 gadus vecs senegāliešu puika un 10 gadus vecs rumāņu ielas bērns.

Paredzēts, ka filma uz ekrāniem iznāks 2020. gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!