Foto: Publicitātes attēli
Pabeigta spēlfilmas "Golfa straume zem ledus kalna" montāža un uzsākti ieskaņošanas un skaņas apstrādes darbi, portālam "Delfi" pavēstīja filmas veidotāji, solot, ka filmu uz ekrāniem varēsim ieraudzīt jau šogad.

Foto galerija

"Golfa straume zem ledus kalna" ir unikāls projekts, kura idejas autors un režisors ir Jevgeņijs Paškevics. Viņš ar šo projektu ir vēlējies pierādīt, ka Latvijā iespējams uzņemt multinacionālu un multikulturālu filmu. Šis ir pirmais Latvijas - Krievijas kopražojums neatkarīgās Latvijas laikā, kuram turklāt Krievijas Federācijas Kultūras ministrija
šogad ir piešķīrusi līdzekļus filmas pabeigšanai. Filmas pirmizrāde
gaidāma šī gada vidū.

"'Golfa straume zem ledus kalna' ir pirmā Latvijas-Krievijas kopprodukcija kino jomā. Tieši 2010.gada nogalē piešķirtais Krievijas Federācijas kultūras ministrijas atbalsts filmas pēcprodukcijai ir devis iespēju pabeigt šo ilgi tapušo Jevgeņija Paškevica laikmetu sāgu", saka Nacionālā Kino centra direktore Ilze Gailīte-Holmberga un ir gandarīta par to. "Esmu pārliecināta, ka filma būs redzams notikums gan Latvijas, gan Krievijas kultūras dzīvē, un ceru, ka Latvijas - Krievijas sadarbība kino turpināsies ar jauniem projektiem."

"Golfa straume zem ledus kalna" tiek uzņemta krievu valodā pēc franču rakstnieka Anatola Fransa darbu motīviem. Tā ir savdabīga kolāža, ko veido vairāki mīlas stāsti, plaša mītisko tēlu kopa un divi idejiskie līmeņi - acīmredzamais un mītiskais. Visbeidzot tā ir mūžsena drāma starp Cilvēku un Dabu, kas ir nepiepildāma savās alkās radīt un iznīcināt. Visu darbu caurauž mīts par Lilitu, kas pēc mitoloģijas ir Ādama pirmā sieva - pirms Ievas. Ādams pameta Lilitu, neatzīdams viņu par sev līdzīgu. Lilitai nav dvēseles, viņa ir nemirstīga, viņa spēj mainīt veidolu, pieņemt dažādus vārdus, iegūt vīriešus neatkarīgi no viņu gribas un pamest viņus, nolemjot nāvei - fiziskai vai garīgai.

Filmā būs redzamas gan tādas pašmāju zvaigznes kā Olga Šepicka, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris, Jānis Reinis, Uldis Dumpis, Pēteris Liepiņš, Vigo Roga, Regnārs Vaivars, gan Krievijas zvaigznes Aleksejs Serebjakovs, Ksenija Rappoport, Daņila Kozlovskij, Ville Haapasalo, Jurijs Curilo, Jekaterina Vilkova, Anna Azarova, Jeļena Morozova, Tatjana Ļutajeva, gan arī igauņu Lembits Ulfsaks un lietuviešu Ļubomiras Laucavičus, Jekaterina Migicko, Vaida Butīte.

Filmas režisors un producents Jevgēņijs Paškēvics darbojas komandā kopā ar Latvijas un Krievijas profesionāļiem - operatoriem Gintu Bērziņu, un Valēriju Martinovu, māksliniekiem Jurģi Krāsonu un Pavelu Parhomenko, kostīmu māksliniecēm Natāliju Zamahinu un Larisu Braunu, skaņu režisoru Anriju Krenbergu. Filmas līdzproducente ir Natālija Ivanova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!