Foto: DELFI

No 5. septembra uzsākta Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) seansu abonementu tirdzniecība, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Divu veidu – piecu un desmit seansu - abonementus, kuri derīgi pilnīgi visiem festivāla filmu seansiem, festivāla mājaslapā būs iespējams iegādāties līdz 27. septembrim. Piecu seansu abonements maksās 20 eiro, savukārt 10 seansu – 30 eiro.

Šogad Riga IFF plānoti vairāk nekā 90 seansi festivāla astoņu programmu ietvaros. Biļetes uz seansiem "Splendid Palace" būs pieejamas par pieciem un septiņiem eiro, bet kinoteātros "K Suns" un "Kino Bize" – par četriem eiro. Biļetes tirdzniecībā nonāks no 27. septembra, taču līdz tam festivāla rīkotāji piedāvā iegādāties abonementus, kuri ļauj ne vien pirmajiem rezervēt biļetes, bet arī apmeklēt Eiropas un pasaules kino Latvijas pirmizrādes, kā arī – vairākas nacionālās pirmizrādes par ievērojami izdevīgāku cenu.

Riga IFF programmā šogad iekļautas Kannu, Berlīnes, Venēcijas un citu Eiropas un pasaules kino festivālu pērles, Ziemeļvalstu kino, Krievijas, Baltijas jūras reģiona filmas festivāla Konkursa programmā, Latvijas kino izlase, filmas visai ģimenei un bērniem, īsfilmas un pat mūzikas video.

Programmā varēs redzēt gan Jūenu Makgregoru un Dakotu Faningu (filmā "Amerikāņu pastorāle"), gan Maiklu Fasbenderu, Alīsiju Vikanderi un Reičelu Vaisu ("Gaisma starp oekāniem"), gan Līvu Ulmani (Ingmara Bergmana "Persona"), gan Roju Dipuī (Gaja Madina "Aizliegtā istaba"), gan Robertu Patinsonu un Liamu Kaningemu ("Vadoņa bērnība"), gan Marionu Kotijāru, Vensānu Kaselu un Gaspāru Ulī (Ksavjē Dolana "Tas ir tikai pasaules gals"), "Sigur Ros" dalībnieku mūziku (filmā "Izrāžu izrāde"), kā arī dokumentālās filmas – Lorijas Andersones "Suņa sirds" un Sergeja Lozņicas "Austerlica", Tomasa Vinterberga jaunākās filmas "Komūna" Latvijas pirmizrādi.

Festivālu atklās krievu režisora Vitālija Manska "Radinieki", kura kā labākā dokumentālā filma bija nominēta Karlovi Varu kinofestivāla konkursa programmā un stāsta par Ukrainā dzimušā un Latvijā dzīvojošā režisora ģimeni, vienlaikus kalpojot arī kā sašķeltās Ukrainas sabiedrības spogulis.

Pilna festivāla filmu programmu publicēta Riga IFF mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!