Foto: Publicitātes foto
Jaunais režisors Toms Taukulis internetā publicējis savu dokumentālo īsfilmu par mūziķi Imantu Auroru Daksi "Ļaujiet iet".

Taukuļa dokumentālā īsfilma "Ļaujiet iet" ir ieskats mūziķa radošajā ciklā, viņam tiekoties ar laiku un vientulību. Tās centrā atrodas Imants Aurora Daksis, bet pats projekts tapis vairāk nekā divu gadu garumā.

"Imants Aurora Daksis ir savdabīgs mūziķis ar bagātīgu un daudznozīmīgu muzikālo materiālu, ko pārsvarā izpilda un izdod kā solo mākslinieks. Viņa izpildījums ir emocionāls un atbrīvots, savukārt ekspresijas un šamanisku balss efektu izmantošanas dēļ viņš tiek dēvēts par kliedzošā folka un šamaniskās popmūzikas pārstāvi," norāda filmas veidotāji.

"Ir maz tādu radošu cilvēku mūsu brīnišķīgajā zemē, kas patiesi un bez apstājas caur sevi projicē apbrīnojamu enerģiju. Imants tiek uztverts dažādi un tie, kas pazīst viņa daiļradi, zina, ka viņš nestāv uz vietas, bet gan nepārtraukti mainās un attīstās visā, ko dara.

Es ar savu vēlmi un kameru parādījos brīdī, kad viņa dzīvesveids, tobrīd pilns vientulības un miera, un esība bija kārtējo reizi restartējušies – ceļā uz jaunu sākumu," projektu komentē jaunais režisors.

Šobrīd 20 minūtes garā īsfilma "Ļaujiet iet" uz nenoteiktu laiku tiek piedāvāta apskatei internetā ar angļu subtitriem. Līdz šim tā rādīta vien slēgtam skatītāju lokam un savu pirmo publisko izrādīšanu piedzīvoja 22. martā klubā "NABAKLAB".

Īsfilmu producējusi kompānija "Fly For Film", producents - Kaspars Braķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!