ASV naktī uz pirmdienu, 11. janvāri (pēc Latvijas laika) notikusi izkgadējā Holivudas preses asociācijas balvu "Zelta globusu" ("The Golden Globes") pasniegšanas ceremonija, kurā kā labāka dramatiskā filma triumfējusi "The Revenant" ("Cilvēks, kurš izdzīvoja"), bet Leonardo Dikaprio par galveno lomu šajā filmā saņemis zeltītā globusa statueti kā labākais aktieris dramatiskajā filmā.

Filmas veidotājs Alehandro Gonsaless Injaritu uzvarējis kategorijā "Labākais režisors".

Filmas galvenais varonis ir mednieks Hjū Glāss. Viņš pamests smagi ievainots pēc lāča uzbrukuma un nolemts nāvei, tomēr ir spējis izdzīvot mežonīgā salā. Galvenajam varonim ir tikai viens mērķis - izaicināt pirmatnējo dabu, bargo ziemu un mežonīgās ciltis, lai atriebtos saviem pārdarītājiem.

Tiek prognozēts, ka Leonardo Dikaprio par šo lomu varētu beidzot saņemt arī savu pirmo Amerikas kinoakadēmijas balvu "Oskars".

Filma konkurēja ar kinolentēm "Carol", "Mad Max: Fury Road", "Room" un "Spotlight".
Kategorijā labakais mūzikls vai komēdija kā uzvarētāja nosaukta filma "The Martian" ("Marsietis"), un līdzīgi kā dramatisko filmu kategorijā, galvenās lomas atveidotājs Mets Deimonds guvis galveno balvu kategorijā "Labākais akieris mūziklā vai filmā".

Kā labākā aktrise dramatiskajā filmā apbalvota Brī Larsone par darbu filmā "Room", bet labakā aktrise mūziklā vai komēdija – Dženifera Lorensa par filmu "Joy" ("Džoja").

Labākā aktrise otrā plāna lomā - Keita Vinsleta par filmu "Steve Jobs", bet labākais aktieris otrā plāna lomā – Silvestrs Stallone par lomu filmā "Creed".

Kā labākā animācijas filma novertēta "Inside out", savukārt kategorijā "Labākā ārvalstu filma" visaugstāk novērtēts Ungārijas darbs "Son of Saul".

Jau ziņots, ka svētdienas, 10. janvāra vakarā Beverlīhilzā, Kalifornijā, ASV pasniegtas Holivudas ārzemju preses asociācijas "Zelta globusu" balvas, ko piešķir gan labākajām kinofilmām, gan televīzijas seriāliem. Šis ir viens no nozīmīgākajiem kino industrijas pieturas punktiem un reizē arī prognozēm ceļā uz ASV kinoakadēmijas balvu "Oskars" pasniegšanas ceremoniju.

Spožākās kinozvaigznes un ietekmīgākie industrijas profesionāļi pulcējās svinīgās vakariņās viesnīcā "Beverly Hilton", kur svinīgo ceremoniju jau ceturto gadu pēc kārtas vadīja komiķis Rikijs Džervaiss. "Zelta globusa" balvas pasniegtas jau 73. reizi.
Uzvarētāji galvenajās kategorijās:

Labākā dramatiskā filma:
"The Revenant"

Labākais mūzikls vai komēdija:
"The Martian"

Labākais aktieris dramatiskajā filmā:
Leonardo Dikaprio - "The Revenant";

Labākais aktieris mūziklā vai komēdijā:
Mets Deimons - "The Martian"

Labākā aktrise dramatiskajā filmā:
Brī Lārsone - "Room"

Labākā aktrise mūziklā vai komēdijā:
Dženifera Lorensa - "Joy"

Labākais aktieris otrā plāna lomā:
Silvestrs Stalone - "Creed"

Labākā aktrise otrā plāna lomā:
Keita Vinsleta - "Steve Jobs"

Labākais režisors:
Alehandro Gonsaless Injaritu - "The Revenant";

Labākā ārvalstu filma:
"Son of Saul" (Ungārija).

Labākā animācijas filma:
"Inside Out"

Pilna garuma uzvarētāju saraksts atrodams "Zelta globusu" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!