Foto: DELFI Aculiecinieks
15. novembrī, plkst. 18:00 kinoteātrī Splendid Palace notika Zigurda Vidiņa filmas "Tēvu barikādes" pirmizrāde.

Cik ilgam laikam ir jāpaiet, lai aizmirstu pagātnes notikumus? Cik ilgam, lai pēcāk tos atkal atcerētos? Pavisam neilgā Latvijas valsts vēstures posmā ir notikuši pasaules mēroga notikumi. Pirms vairāk kā 20 gadiem pasaules kartē nebija ne Latvijas, ne Lietuvas, ne Igaunijas. Tad notika kas neticams – Baltijas jūras krastā parādījās trīs jaunas valstis. Šīs cīņas tika izcīnītas tepat Rīgā, tepat Bastejkalnā, tepat Vecrīgā. Šajās cīņās par Latvijas valsts un visas tās iedzīvotāju brīvību savu dzīvību bija gatavs atdot teju katrs. Apbruņoti tikai ar ideju par brīvu valsti, viņi stājās pretī karavīriem ar ieročiem. Nu, labi - daži bija paņēmuši līdzi arī videokameras.

Šo filmu neuztvēru tik daudz kā stāstu par brīvības cīnītajiem, bet vairāk kā stāstu par kara reportieriem, kuri cenšas iemūžināt šaušalīgos notikumus. Diemžēl, ne visiem izdevās pārdzīvot 1991.gada barikāžu laiku. Pēc 20 gadiem Zigurds Vidiņš vēlas dalīties ar mums par toreiz pieredzēto. Pirmizrādes laikā zāle bija pilna skatītāju. Gados jaunus cilvēkus gan nevarēja redzēt daudz. Žēl, jo šķiet filma ir domāta tieši viņiem.

Zigurds Vidiņš ir gan filmas režisors, gan producents. Scenārija autors - Viestarts Vidiņš. Mūzikas autors ir Mārtiņš Brauns. Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!