Foto: F64
27.aprīlī Valmieras drāmas teātrī pirmizrādi piedzīvos Vladislava Nastaševa iestudētais Šekspīra "Makbets", kurā uz skatuves kāps arī pagājušā gada Spēlmaņu nakts laureāte Inese Pudža.

Aktirsei šajā Šekspīra traģēdijas skatuviskajā risinājumā nāksies būt vienai no Makbeta "sejām". Intervijā laikrakstam "Diena" aktrise izrādi raksturo īsi: "Asinis būs. Ar to var ieintriģēt? Man patīk šī jauniestudējuma pieteikums, ka Makbets – tā ir cīņa par varu un mīlestību."

Makbets esot varonis, kura traģēdija sākas brīdī, kad viņš notic citu teiktajam. Šajā gadījumā raganu teiktajam. Tāda formula ir bīstama arī aktierim, jo "ņemot vērā, ka viss mainās – tev pasaka kaut ko vienu, pēc tam tu kaut ko nenospēlē, un tev atkal saka kaut ko citu." Kopumā darbs pie "Makbeta" esot interesants.

Aktrise vispār esot gatava dažādiem profesionālajiem izaicinājumiem, sadarbībai ar atšķirīgiem režisoriem, no kuriem papildināties gan profesionāli, gan cilvēcīgi. Tā arī darbs pie nu jau bēdīgi slavenā Eihes iestudējuma "Daugava" viņai nav bijis viegls, bet vērtīgs: "Man bija sajūta, ka iestājusies tāda bremze – divi soļi uz priekšu, nē, viens atpakaļ. Sapratām, ka kaut kas nedarbojas, un tad centāmies to iepakot citādi. Tā jau man "Daugavā" bija skaisti – visu laiku stāvēju, un man aiz muguras dziedāja koris. Visu ciklu noklausījos," intervijā laikrakstam "Diena" saka Pudža, piebilstot, ka ar katru lomu aktiera profesionālisms pilnveidojas un viņai visvēlamākās ir tās, kurās sanāk attālināties no sevis. Tomēr "pārsvarā esmu spēlējusi jaunas meitenes, kuras noteikti vēl kādu laiku būs metra sešdesmit četri un arī izskata dēļ. Teikšu rupji – sāk ar jaunām mauciņām un beidz ar vecām. Pa vidu vēl nospēlē kādu māti, vēl kādu cietēju."

Aktrisi nemulsina arī tas, ka "Makbetā" viņai jāspēlē vīrieša loma. Viņa pati paskaidro, ka tur būs runa ne tik daudz par dzimumu, bet par Makbeta domāšanu brīdī, kad viņa tēls un atsevišķi dialogi būs jāizspēlē tieši viņai. "Nav tā, ka mani visu laiku redzēs kā vīrieti, tomēr ir interesanti ņemt kādu no Makbeta monologiem un mēģināt domāt tajā virzienā, kā tas ir uzrakstīts." Makbeta lomu atveidos vairāki aktieri, tostarp arī pats režisors Vladislavs Nastaševs.

Intervijā laikrakstam Pudža neslēpj, ka darbs mēdz nogurdināt, un tas nebūt nenāk par labu rezultātam. Brīvajā laikā viņa izvēlas labāk gulēt vai kārtot māju, bet tādi pasākumi kā, piemēram, "Positivus" viņai šķiet pagalam nepieņemami. "Tur taču ir tik nenormāli daudz cilvēku – visi nāk tev virsū vai garām, kaut ko kliedz! Biju uz Stinga koncertu, bet nevarēju paklausīties, jo man pie kreisās auss viens visu laiku dziedāja šķībi un gaidīja, kad būs – Roxanne!"

Pudža 2012.gadā saņēma Spēlmaņu nakts balvu nominācijā "Gada jaunā skatuves māksliniece". 2011.gadā pabeidza Latvijas Kultūras akadēmiju dramatiskā teātra režijas specialitātē un tajā pašā gadā sāka strādāt Valmieras drāmas teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!