Foto: AFI
Latviešu režisors un Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis noslēdzis līgumu ar Vīnes teātri "Burgtheater", kur uz nākamiem pieciem gadiem viņš uzņemts kā štata režisors, pirmdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā portālu "Delfi" informēja JRT pārstāve Andra Rutkēviča, Alvja Hermaņa noslēgtais līgums ar Vīnes Burgteātri paredz, ka viņš piecu gadu laikā iestudēs Vīnē piecas izrādes. Tas nenozīmē, ka mainās Alvja Hermaņa darba attiecības ar Jauno Rīgas teātri.

Paralēli izrādēm ārzemēs notiek darbs pie vairākiem jauniestudējumiem Rīgā, kam pirmizrādes paredzētas 2010. gada pavasarī. Alvis Hermanis kopā JRT aktieriem turpina Latvijas cilvēku antropoloģiskās studijas topošajās izrādēs "Vecmāmiņa", "Ziedonis un visums", "Kapus svētki".

Hermanis patlaban Vīnes teātrī iestudējis Treisija Letsa lugu "Ģimene". Lugai ir trīs cēlieni, un tā ilgst aptuveni piecas stundas.Pēc lugas pirmizrādes, kas notika sestdien, 31.oktobrī, skatītāji pauda savu sajūsmu.

Izrāde stāsta par ģimeni Amerikas provincē, Oklahomā. Ģimenes mītnes vietā ierodas pieaugušās meitas, lai būtu blakus ar vēzi slimajai un no zālēm atkarīgajai mātei. Taču šis skumjais gadījums kļūst par iemeslu ģimenes konfliktiem, naidam, fiziskai un psihiskai vardarbībai, meliem un patiesībai, kuru neviens nevēlas dzirdēt.

Vīnes teātra štatā ir ap 100 aktieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!