Foto: Publicitātes attēli

19. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros Latvijas Nacionālajā operā un Preiļu novada Kultūras centrā uzstāsies Beļģijas Deju kompānija "Opinion Public" ar šokējošu dejas uzvedumu "Bob'Art", informē festivāla rīkotāji.

Deju kompāniju "Opinion Public" 2010. gadā nodibināja pieci Morisa Bežāra kompānijas dejotāji ar mērķi strādāt savā individuālā horeogrāfiskajā stilā. Horegrāfijas tiek veidotas laikmetīgā dejas stilā uz klasiskās dejas bāzes, atspoguļojot dažādus sabiedriskos procesus un cilvēku dzīvē nozīmīgas tēmas. Pašlaik "Opinion Public" repertuārā ir četri iestudējumi, kuri tiek izrādīti daudzās pasaules valstīs.

"Bob'Art" ir elegants, aizraujošs šovs, kas komiskā un satīriskā veidā parāda, kā mūsdienu mākslā deformējusies mode. Kompānija izrādē izmanto visplašāko dejas tehnikas un skatuves mākslas izteiksmes līdzekļu paleti, sākot ar deju un beidzot ar video un vizuālo mākslu.

Jau ziņots, ka 19. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisinās Rīgā un reģionos no 7.aprīļa līdz 18.maijam.

Tā laikā Latvijā uz dažādām skatuvēm būs redzams Dānijas Dejas teātris ar pasaules pirmizrādi "Melnais dimants", Flamenko deju kompānija "Jesus Carmona & Cia" no Barselonas ar iestudējumu "Melnais un Baltais", Polijas dejas teātris ar uzvedumu "Četrdesmit", izstāde "Dž. Balančins. "Dārgakmeņi"", Diāna Zandberga ar solokoncertu "Deja ar klavierēm", bet Galā koncertā - baleta zvaigznes no Vācijas, Ungārijas, Francijas, Krievijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas.

Programmā iekļauta arī Francijas mākslas filma "Karalis dejo" un rotu un fotogrāfiju izstāde "L'AMOUR DE L'IMPOSSIBLE".

Biļetes uz Deju kompānijas "Opinion Public" uzvedumu "Bob' Art" var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un pasākuma norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!