Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādi "Baltais helikopters", ko veidojis režisors Alvis Hermanis, sadarbojoties ar pasaulslaveno baletdejotāju Mihailu Barišņikovu, izpirktas četru minūšu laikā, portālam "Delfi" apstiprināja JRT sabiedrisko attiecību pārstāve Inga Liepiņa.

Jau ziņots, ka jaunais iestudējums pirmizrādi piedzīvos 21. novembrī. Tas vēstīs par iepriekšējā Katoļu baznīcas pāvesta – Benedikta XVI – noslēpumaino atkāpšanos no amata 2013. gadā. Izrādē piedalās arī JRT aktieri Kaspars Znotiņš un Guna Zariņa.

Iestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Kristīne Jurjāne. Izrādē skanēs itāļu, angļu, poļu, latīņu un citas valodas ar simultāno tulkojumu.

Kā pastāstīja Liepiņa, šobrīd izpārdotas ir deviņas ieplānotās izrādes, kas kopumā ir 2500 biļešu. Kā liecina informācija JRT mājaslapā biļešu cena ir no 30 līdz 60 eiro. Vienai personai bija iespējams iegādāties divas biļetes uz vienu izrādi. Kā atklāj Liepiņa, biļešu pārdošanas sistēma šoreiz ir darbojusies bez problēmām.

JRT pārstāve stāsta, ka šobrīd netiek plānots izziņot papildu izrādes, jo esošās notiek stingrā saskaņā ar Mihaila Barišņikova grafiku un tikai tad, kad viņš pats ieradīsies Rīgā un piekritīs, šāda iespēja tiks izskatīta.

Atgādinām, ka šis ir jau otrais iestudējums, ko Hermanis veido, sadarbojoties ar Mihailu Barišņikovu. Izrādes "Baltais helikopters" mēģinājumi un arī fotosesija norisinājās Dominikānā, kur atrodas Barišņikova vasaras rezidence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!