Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka atkārtoti pretendēs uz teātra vadītājas amatu, portālam "Delfi" apstiprināja pati Bjorka. Savukārt sūdzības par viņu, kam sekojis Kultūras ministrijas lēmums nepgarināt ar viņu darba līgumu, Bjorka uzskata par politisko gaļasmašīnu, kurai nav sakara ne ar kultūru, ne viņas profesionalitāti.

Atgādinām, ka trešdien, 4. janvārī, kļuva zināms, ka Kultūras ministrija, kas ir Rīgas Krievu teātra kapitāldaļu turētāja, lēmusi nepagarināt līgumu ar Bjorku un izziņos konkursu uz šo amatu. Līgums ar teātra vadītāju tiek slēgts uz pieciem gadiem. Šobrīd Bjorkas darba līguma termiņš šajā amatā tuvojas beigām.

Kā TV3 raidījumā "900 sekundes" 4. janvārī pastāstīja KM valsts sekretāra vietnieks Uldis Zariņš, ministrija saņēmusi daudz vēstuļu ar sūdzībām par teātra vadību, pārmetot iespējamu lojalitātes trūkumu, nepamatotu darbinieku atlaišanu, kā arī sliktu mikroklimatu un vadības stilu. Vienlaikus saņemtas arī atbalsta vēstules Bjorkai, kas nākušas, kad ministrija, mēģinot saprast, cik objektīvas bijušas sūdzības, lēmusi neturpināt darba attiecības ar teātra valdes locekli.

Dana Bjorka sarunā ar "Delfi" saka, ka ir gatava godīgā konkurences cīņā pierādīt, cik pārliecināta vadītāja viņa ir, parādīt savas stiprās puses un iepazīstināt ar nākotnes plāniem.

Bjorka uzsver, ka visas pret viņu vērstās sūdzības, kas saņemtas KM, uzskata par melīgām. Viņa ir gatava ar cipariem un faktiem pierādīt, ka ir par savu rīcību pārliecināta un droša vadītāja, turklāt Rīgas Krievu teātra kolektīvs, uzzinājis par ministrijas lēmumu, paudis nedalītu atbalstu viņai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!