Foto: Publicitātes foto
28. februārī pulksten 19 un 17. martā pulksten 14 neatkarīgajā teātrī "Dirty Deal Teatro" būs iespēja vērot un piedalīties Valtera Sīļa veidotajā performancē "Antropozoo", kas veidota ceļojošā festivāla "Distance" ietvaros, portālu "Delfi" informē "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Aija Murāne.

Sīlis, izmantojot savu pieredzi dzīvnieku kopēja darbā, izvēlējās veidot performanci par to, kāda distance cilvēkus šķir no dzīvniekiem un vai vispār šādu robežu iespējams novilkt.

Performance "Antropozoo" tika veidota ceļojošā festivāla "Distance" ietvaros, kur dažādu valstu mākslinieki piedāvāja savu skatījumu uz distances tēmu, un izrādīja un attīstīja to trīs festivālu ietvaros – Rīgā, Londonā un Ņūkāstlā. Režisors Valters Sīlis performancē "Antropozoo" šo tēmu risināja kā iespēju paskatīties ar distanci uz cilvēku sugu. Viņš desmit gadus ir strādājis par dzīvnieku kopēju Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur nereti bija nācies dzirdēt cilvēku salīdzinājumus ar dzīvniekiem.

Performance sākas kā autobiogrāfisks stāsts par ļoti spilgtiem dzīves notikumiem, kas tika piedzīvoti darbā ar dzīvniekiem, taču ar laiku tā pāriet uz jautājumiem, kādi cilvēki esam mēs paši, ja uz mums skatītos kā uz zvēriņiem zooloģiskajā dārzā. Ko mūsos ieraudzītu zoodārza apmeklētājs? Vai un kā mēs atšķiramies no dzīvniekiem? Iespējams pierādīt cilvēku pārāko stāvokli ir ļoti grūts process, taču varbūt mums izdosies izzināt, kādi ir šīs cilvēku sugas pārstāvji, kuri dzīvo Rīgā un nāk uz "Dirty Deal Teatro", stāsta teātra pārstāvji.

Valters Sīlis ir režisors, kas aktīvi darbojas ne tikai "Dirty Deal Teatro", kur iestudējis, piemēram, Spēlmaņu naktī godalgoto izrādi "Visi mani prezidenti", bet veido izrādes arī Ģertrūdes ielas teātrī ("Leģionāri"), kā arī Nacionālajā teātrī. Tajā nesen pirmizrādi piedzīvoja viņa izrāde "Osedžas zeme". Savukārt neatkarīgajā teātrī "Dirty Deal Teatro" viņš jau iepriekš veidojis dažādas performances, piemēram, "Hipnotizē mani" kopā ar mākslinieci Kati Krolli vai arī "Aklais randiņš ar pilsētu" kopā ar Carl Alm (Somija).

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Biļešu cenas – pieci lati, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!