Foto: Publicitātes foto
22.decembrī "Dirty Deal Teatro" notiks teātra grupas "Cactus and Blanket" performance – mūzikls bez mūzikas "Paslēpes", kurā piedalās četri Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas nodaļas absolventi – Katrīna Albuže, Evita Birule, Sergejs Taraseņs un Santa Kanseviča.

Kā vēsta "Dirty Deal Teatro" pārstāvji, performanci caurvij apslēptā tēma, atmiņas, noslēpumi un simboliski daudz ietvertāka nozīme, kas tiek apslēpta un kuras pētīšana ir projekta kodols. Kā liecina nosaukums, "Paslēpēs" nekas nav tā kā tas izskatās. Peformancē tiks runāts par lietām, kuras cenšamies apslēpt, un veidu, kā mēs tās cenšamies atrast.

Šajā procesā ļoti svarīga ir katra apmeklētāja līdzdalība. Mūzikls bez mūzikas "Paslēpes" ir vienreizēja performance, kurā būs iespējams piedalīties ierobežotam dalībnieku skaitam. Pasākums ir bezmaksas, bet, lai saņemtu ielūgumu uz pasākumu, jāaizpilda pieteikuma anketa.

"Cactus and Blanket" teātra grupā ir Alisa Leimane - performances režijas pēdējā kursa studente Falmutas universitātē (Falmouth University) Lielbritānijā - un performances dramaturgs Ryan Phillips (Londona, Lielbritānija). Mākslinieku sadarbība aizsākās šī gada maijā, kad Alisa Leimane spēlēja galveno lomu Ryan Phillips teātra kompānijas "DotInk" interaktīvajā teātra performancē "Wethey & Co", vēlāk Londonā Alisa Leimane piedalījās solo performanču festivālā un Marc Storora nodibinātajā performaneces vasaras projektā "The Skin of My Teeth".

Alisa Leimane, komentējot projekta "Paslēpes" tapšanas gaitu, atzīst, ka nav izmantots specifisks dramaturģisks teksts, un no dalībniekiem netiek prasīta tēla izveide. Lai panāktu absolūtu patiesības ilūziju skatītājā un skatuves māksliniekā, jābūt pilnībā klātesošam telpā un laikā. Izrādes dramaturģiskais materiāls tiks radīts  procesā, jo ir saistīts ar autoru darba metodēm un katra projektā iesaistītā dalībnieka un skatītāja individualitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!