Foto: Publicitātes foto

15. un 17. oktobrī plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro atkal būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde "Otrais", ko veidojusi horeogrāfe Sintija Siliņa.

"Izrāde ir stāsts par par pirmā un otrā attiecībām. Vai tā ir apzināta izvēle būt otrajam vai arī tas notiek tad, kad neesi kļuvis par pirmo? Vai būt otrajam automātiski nozīmē pakļauties, piemēroties, pielāgoties vai arī patiesībā tas dod iespēju būt dažādam, citādām, krāsainam un vienmēr impulsiem pārbagātam. Kurš tad beigu beigās ir brīvāks – tas, kurš iet pa priekšu vai tas, kurš iet otrais?

Izrāde šo jautājumu loku risina, veidojot smalki niansētas attiecības starp kustību, telpu un skaņu, kur tieši Dirty Deal Teatro spēles telpa ir kļuvusi par dominējošo tēlu, atstājot Evitai Birulei un Artim Orubam iespēju atbalstīt tās solo, būšanu par pirmo," par izrādi stāsta teātra pārstāvji.

"Otrais" horeogrāfiju veidojusi Sintija Siliņa, skaņu partitūru Artis Orubs. Izrādes mākslinieks ir Uģis Bērziņš, bet izrādē piedalās horeogrāfe Evita Birule un bundzinieks Artis Orubs.

Savukārt, 19. oktobrī plkst. 19:00 būs skatāma vēl viena Dirty Deal Teatro laikmetīgās dejas izrāde "Stundas", kas nominēta Spēlmaņu Nakts balvai kā gada sasniegums laikmetīgajā dejā.

Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!