Foto: Publicitātes foto

Decembra sākumā Purvciemā tiks izrādīta dokumentālā izrāde "Robežas", ko veidojusi režisore Krista Burāne. Tās centrā ir šīs Rīgas apkaimes iedzīvotāju stāsti. Izrādes notiks 2., 3., 4., 16., 17. un 18. decembrī, portālu "Delfi" informē izrādes producenti fonds atvērtai sabiedrībai "Dots".

Izrāde ar skatītāju piedalīšanos ir veidota no dokumentāliem Rīgas Purvciema tā sauktā Dzelzavas ielas "Ķīnas mūra" namu iedzīvotāju stāstiem par visdažādākajām viņu dzīves robežsituācijām – emocionālām, ģeogrāfiskām, fiziskām vai sociālām. Ar šīm situācijām dalībniekus dokumentālās izrādes laikā iepazīstinās paši stāstu autori. Vienā izrādē skatītāji pēc kārtas sastapsies ar astoņiem stāstniekiem.

""Robežas" ir izrāde par drosmi un spēju uzticēties. Par izkāpšanu no sava komforta robežām, lai piedzīvotu satikšanos ar cilvēcību, kas klusi mīt tepat kaimiņos. Man tā ir atgriešanās bērnības mājā, kurā šobrīd dzīvojošo cilvēku dzīves liecina par šodienu un visu 20. gadsimta vēsturi – pilnu meliem un nodevībām, nežēlīgām varas spēlēm, bailēm, cilvēku vienaldzību un nevēlēšanos domāt, kā arī par vēlēšanos nepakļauties, mērķtiecīgu darbu pretojoties un izvēlēm, kuras maina ikdienas ierasto gaitu," stāsta režisore un idejas autore Krista Burāne.

Izrādes veidošanā piedalās dramaturgi Laila Burāne un Ludmila Judina, mākslinieks Gints Sippo, producente Lelde Prūse un Rīgas Purvciema iedzīvotāji.

Izrāde latviešu un krievu valodā. Skatītāji izrādes laikā daudz staigā un visu izrādi piedzīvo aizsietām acīm, ieskaitot braucienu ar sabiedrisko transportu, kas ir viena no izrādes daļām.

Biļetes uz izrādi ir iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Izrādes koncepcija ar tādu pašu nosaukumu pirmo reizi īstenota š.g. jūlijā Sarunu festivāla LAMPA laikā, kā dalībniekus iesaistot Cēsu iedzīvotājus. Skatītāji un dalībnieki šo pieredzi raksturoja kā unikālu un ļoti emocionālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!