Foto: LETA

2015. gads ir Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gads. Latvijas Nacionālais teātris jau gada sākumā jubileju ieskandinās ar muzikālu izrādi "Raiņa sapņi", kuru iestudējis izcils režisors Kirils Serebreņņikovs (Krievija), bet savas balsis skandinās un aktiermeistarību uz skatuves rādīs ne vien teātra aktieri, bet arī Emīla Dārziņa jauktais koris, vēsta kora pārstāvji.

Pirmizrāde būs skatāma 29.janvārī. Kora pārstāvji stāsta: "Esam pārliecināti, ka izrādes apmeklētāji gūs pavisam citādāku skatījumu uz mūsu tautas lielo dzejnieku Raini. "Raiņa sapņi" atainos dižā dzejnieka dzīvi, kāda tā redzama caur Raiņa dienasgrāmatas un sapņu pierakstiem, ar skatījumu no malas – režisora Kirila Serebreņņikova acīm."

Emīla Dārziņa jauktais koris jau iepriekš piedalījies vairākās Latvijas Nacionālā teātra izrādēs, tomēr "Raiņa sapņi" korim būs vēl nebijis izaicinājums. Atrasties uz skatuves kopā ar lieliskiem aktieriem, turklāt izpildot augsti novērtētā komponista Jēkaba Nīmaņa speciāli izrādei radītos darbus – tas aizskar kādu īpašu stīgu ikviena dziedātāja sirdī, uzsver kora pārstāvji.

Kora diriģents Artūrs Ancāns saka: "Radošais darbs kopā ar režisoru, komponistu un aktieriem ir iedvesmojošs un caur šo izrādi Emīla Dārziņa jauktais koris iegūst ne vien skatuvisko pieredzi, bet arī dvēselisko piepildījumu. Šo sajūsmu tad nu arī caur savu dziedājumu dalīsim tālāk visiem skatītājiem!"

Lomas izrādē "Raiņa sapņi" atveido Lolita Cauka, Maija Doveika, Ainārs Ančevskis, Kaspars Aniņš, Mārtiņš Brūveris, Gundars Grasbergs, Ivars Puga, Jurģis Spulenieks, Romāns Bargais un Uldis Siliņš. Izrādes libreta autore Ieva Struka, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Kirils Serebreņņikovs, komponists Jēkabs Nīmanis, horeogrāfs Jevgēnijs Kulagins (Krievija), gaismu mākslinieks Igors Kapustins, kormeistars Artūrs Ancāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!