Foto: Publicitātes foto

12. februārī plkst. 19:00 Kaņepes kultūras centrā skatāma etīžu teātra "Nerten" jaunākā izrāde "Jautrais Renārs". Tā sastāvēs no jaunām etīdēm un jau pirmizrādi piedzīvojušā kopdarba ar Platonu Buravicki - operas "Frīlancera nāve".

"Nerten" ir neatkarīgs teātra projekts, kuru veido autori un izpildītāji Toms Treibergs un Svens Kuzmins. Teātris sevi pozicionē, kā “etīžu teātri” - izrādes balstītas uz īsiem, sižetiski pabeigtiem, tematiski un stilistiski atšķirīgiem sižetiem.

Savās izrādēs "Nerten" tiecas pēc tematiskas daudzveidības. Un, lai gan daļu sižetu varētu raksturot kā smieklīgus un asprātīgus, "Nerten" etīžu dziļākajos slāņos bieži tiek risinātas ne tikai sadzīviskas un personīgas, bet arī filozofiskas un metafiziskas problēmas - tas elementu kopums, ko ikvienam no mums reizēm piespēlē dzīve - tā stāsta "Nerten" pārstāvji.

"Nerten" uzsver, ka viņu iedvesmas avoti ir tik pat daudzveidīgi kā etīžu sižeti. Kā galvenie jāuzskaita britu skečšovi, tādi kā Montī Paitona lidojošais cirks vai "The Fast Show", kā arī pasaules literatūra un filozofija, tostarp Jerofejevs, Kirkegors, Keinss un citi. Protams, svarīga ir arī mūzika un kino, kā arī vienkārši dzīve ar tās nesaprotamajiem samezglojumiem, kurus ērtības labad var saukt arī par absurdu.

Pagājušā gada oktobrī ar divām izrādēm Laikmetīgās mākslas centrā "Totaldobže" un Kaņepes Kultūras centrā "Nerten" nosvinēja desmit gadu pastāvēšanas jubileju. Šim notikumam par godu sadarbībā ar komponistu Platonu Buravicki tapa jau pieminētā opera "Frīlancera nāve", kura būs skatāma arī tuvākajās divās izrādēs Kaņepes Kultūras centrā.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties Biļešu paradīze kasēs, internetā, kā arī uz vietas, pirms izrādes. Biļešu cena - 7 eiro, skolēniem, studentiem - 5 eiro.

Ieskats "Nerten" darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!