Foto: Publicitātes attēli
Piektdienas vakarā, 6.martā, koncertzālē "Rīga" skatītāji suminājuši Latvijas Jaunatnes teātra izrādes "Žanna d'Arka" dalībniekus, īpašas ovācijas veltot komponistam Zigmaram Liepiņam, dzejniekam Jānim Jurkānam un galvenās lomas atveidotājai Gintai Krievkalnai, portālu "Delfi" informēja izrādes producents un libreta autors Juris Millers.

Mūzika un dziesmu teksti izrādei "Žanna d'Arka" tapa vēl 1979. gadā, taču padomju cenzūras dēļ toreiz izrāde līdz skatītājiem nenonāca -  dziesmas tika uzskatītas par pārāk "pretvalstiskām", lai tās ļautu dziedāt uz toreizējā Dramas teātra skatuves.

2015. gadā skatītājiem tiek piedāvāta jauna versija leģendai par Žannu d'Arku, kas, lai arī vēsta par notikumiem tālajā 15. gadsimtā, ir aktuāla arī mūsdienās: "Izrādes galvenā varone - Žanna savā naivajā ticībā ir tikpat vientuļa un apkārtējo neatbalstīta, kā mūsdienās Ukraina, kas cīnās par savas nācijas brīvību un no citām valstīm saņem vien gudras pamācības, nevis reālu palīdzību", teic Millers.

Latvijas Jaunatnes teātra iestudējumu "Žanna d'Arka" veidoja režisors Ivars Lūsis, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu mākslinieks Dāvids un mūzikas aranžētājs Kristaps Krievkalns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!