Foto: F64

Sestdien, 12. oktobrī, pastāvīgās telpās tējnīcas "Materia" Tējas teātra zālē Mūkusalas ielā 17 sezonu sācis "Zīmējumu teātris". Sezonas atklāšanā rādīts uzvedums "7 pasakas par Ņukucīti" pēc Aivara Neibarta pasakām.

Izrāde zīmēta uz vertikālām papīra loksnēm, kas saliktas septiņās kārtās. Katra iepriekšējā pasaka ievijas ar kādu papīra loksni nākamajā pasakā. Papīrs tiek apzīmēts locīts plēsts un ņurcīts, tas pamazām piepilda visu skatuvi. Zīmēšanai ir vadošā loma, to izpilda gleznotāja Anda Lāce, bet papildina Agneses Bordjukovas izpildītie laikmetīgās dejas fragmenti un teicējs
Varis Klausītājs
.

Teātra režisors Varis Klausītājs līdz šim ar izrādēm devies izbraukumos. Zīmējumu izrāde "Vilks", "7 pasakas par Ņukucīti", izrāde-improvizācija "Lūdzu", kā arī "Dzejtaurenis", kas ir ieguvis "Spēlmaņu nakts 2012" balvu nominācijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem", ir izrādītas Briselē, Jūrmalā, Līgatnē, Valmierā, Ventspilī, Cēsīs, Liepājā un citās pilsētās.

Turpmāk apmeklēt Zīmējumu teātra izrādes Tējas teātra zālē skatītājiem būs iespēja katru trešdienu plkst. 19.00. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!