Foto: F64
Otrdien, 22. novembrī no Jaunā Rīgas teātra uz Rīgas Krievu teātrī svinīgi tika nests latviešu teātra vecmeistara Eduarda Smiļģa 125. jubilejas galds.

Simboliskajā akcijā piedalījās gan dažādu Latvijas teātru pārstāvji un skatuves mākslas studenti, gan garāmgājēji un teātra draugi.

Jau tradicionāli aizvadītās sezonas labāko iestudējumu, aktieru un režisoru godināšana notiek 23. novembrī – Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā. Taču šāda akcija – Svinīgais svētku galda ceļš pirms "Spēlmaņu nakts" ceremonijas, notika pirmo reizi. Smiļģa galds tiks uzklāts uz Rīgas Krievu teātra skatuves par godu vecmeistara apaļās jubilejas svinībām.

Gājiena dalībnieki nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, kā arī veica vēl dažādas akcijas, izklaidejot sanākušos teātra mīļotājus. Gājienu vadīja teātru draugs un biedrs, arī darbinieks Varis Klausītājs.

Gājiens noslēdzās pie Rīgas Krievu teātra, kur sanākušos ar dziesmām sveica un pīrādziņiem cienāja Krievu teātra aktieri.

Jau ziņots, ka "Spēlmaņu nakts" balvas tiks pasniegtas 23. novembra vakarā. Ceremoniju tiešraidē varēs noskatīties Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā. "Spēlmaņu naktī" par mūža ieguldījumu godinās bijušo Jaunatnes teātra galveno režisoru Ādolfu Šapiro un Nacionālā teātra aktrisi Astrīdu Kairišu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!