Iepriekšējā gadā par Siguldas opermūzikas svētku Galā koncertu teica, ka tik labs Galā koncerts vēl nav bijis. Tātad šogad grūts uzdevums – jābūt vēl labākam, atzīst svētku organizators Dainis Kalns. Liktenīgu apstākļu dēļ ir sanācis tā, ka solistu sastāvs šogad būs spēcīgāks nekā bija plānots.
Publika varēs pārliecināties, ka Egils Siliņš neskatoties uz savu jaunību (40 gadi basam ir nieks) turpina progresēt, sola Kalns.

Arī otrais bass – baritons Kiršjānis Norvelis ir pasaulē ievērots un saņēmis nopietnu darba piedāvājumu Japānā. Mūsu lakstīgalai Sonorai Vaicei blakus būs Sanktpēterburgas prīma Olga Trifonova, kas dziedājusi La Scala, Konvent Gārdenā, Linkolna centrā, Japānā, ASV, Itālijā, Holandē Vācijā u.c. Viņa tiešām šodien ir viena no labākajiem soprāniem pasaulē, uzskata Dainis Kalns.

Kalnaprāt koncertā var būt labi soprāni, baritoni, basi, bet, ja nav tenoru, tad koncertam nav īsta skanējuma, tieši tāpēc Normans Šankls Siguldā dziedās otrreiz, jo kā var tik labu tenoru neaicināt atkārtoti. Ne velti Kārlis Zariņš teica, ka Latvijā tik labs tenors nav dziedājis. Vispār jau augstas klases elites tenoru pasaulē ir maz, tomēr ja meklē, var atrast, atzīst Kalns.

Pateicoties manam draugam diriģentam no Vīnes V. Kiradžijevam Siguldā viesosies Meksikānu lepnums, īsts dramatiskais tenors Gabriels Gonzalezs. Spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pie diriģenta pults – Aleksandrs Viļumanis.

Galā koncerts notiks 28. jūlijā plkst. 17.00

Vai varat nosaukt trīs amerikāņu dziedātājus, kas dziedājuši Siguldā?

Ja vēlaties uz Opersvētkiem doties "ar stopiem", vai arī vēlaties piedāvāt vietu savā automašīnā kādam opermīlim-kājniekam, apmeklējiet DELFI "Stopotāju biržu"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!