Foto: Publicitātes foto
Ģertrūdes ielas teātrī sadarbībā ar diviem ārvalstu teātriem – "Turteatern" (Zviedrija) un "Kokoteatteri" (Somija), iestudēta Valtera Sīļa jaunā izrāde "Leģionāri", portālu "Delfi" informē ĢIT pārstāvji.

Izrāde ir dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā, kas norit skatītāju klātbūtnē un atklāj gruzdošo zemslāni - aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc? Izrādes autori meklē līdzsvaru mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību.

"Leģionāri" pirmizrāde notiks 14.septembrī Ģertrūdes ielas teātrī, kur tā būs skatāma līdz 18. septembrim un arī novembra otrajā pusē, savukārt pavasarī izrāde viesosies teātros Stokholmā un Helsinkos.

Izrādes "Leģionāri" režisors ir Valters Sīlis (par darbu 2010./2011. gada teātra sezonā saņēmis Spēlmaņu nakts nomināciju "Gada jaunais skatuves mākslinieks"), spēlē Karls Alms (Carl Alm, Somija) un Kārlis Krūmiņš, izrādes scenogrāfe – Ieva Kauliņa (par darbu 2010./2011. gada teātra sezonā saņēmusi Spēlmaņu nakts nomināciju "Gada scenogrāfs"), gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Ģertrūdes ielas teātris turpina caur savām izrādēm runāt par sabiedrībai un indivīdam aktuālām tēmām, meklēt jaunas skatuves mākslu izpausmes formas, un ir viens no retajiem teātriem Latvijā, kas regulāri veido izrādes sadarbībā ar ārvalstu māksliniekiem.

Izrāde "Leģionāri" Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāma 14., 15., 16., 17. un 18.septembrī plkst.19:00. Biļešu cena: 5 lati. skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3 lati. Biļetes uz ĢIT izrādēm nopērkamas www.bezrindas.lv, galerijā "Istaba", kā arī pirms izrādes teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!