Foto: Publicitātes foto
Latviešu režisora Alvja Hermaņa iestudējums "Gorbačobs" Maskavas Nāciju teātrī saņēmis piecas nominācijas "Zelta maskai", kas ir augstākais apbalvojums teātra mākslā Krievijā.

Kā liecina informācija "Zelta maskas" mājaslapā, iestudējums "Gorbačovs" nominēts galvenajā kategorijā – "Labākā lielās formas izrāde (drāma)", bet pats Alvis Hermanis pretendēs uz balvu kategorijā "Labākais režisora darbs (drāma)". Nominācijas saņēmuši arī abi galveno lomu atveidotāji – uz labākā aktiera titulu pretendē Jevgēņijs Mironovs par iestudējuma titullomas – pēdējā PSRS vadītāja Mihaila Gorbačova – atveidojumu, bet nomināciju kā labākā aktrise saņēmusi Čulpana Hamatova par Raisas Gorbačovas lomu.

"Zelta maskai" nominēta arī izrādes kostīmu māksliniece Viktorija Sevrjukova.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada oktobrī. Pandēmijas dēļ, izrāde tapa gan attālinātā formātā, gan arī klātienē Rīgā.

Nomināciju prestižajam apbalvojumam saņēmis arī režisors Vladislavs Nastavševs par Žorža Bizē operas "Pērļu zvejnieki" iestudējumu Maskavas Lielajā teātrī. Izrāde balvai nominēta arī kategorijā "Labākais operas iestudējums".

Par darbu pie operas "Dons Žuans" iestudējuma Permas operas un baleta teātrī nominēti arī scenogrāfe Monika Pormale un gaismu mākslinieks Rūdolfs Baltiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!