Foto: F64
No Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" atbalstītāja statusa atkāpies uzņēmējs Edvīns Samulis, trešdien ziņo "Latvijas Avīze".

"Teātrim parādu nav, un uzskatu, ka tagad kolektīvs var pastāvīgi darboties arī bez mana materiālā atbalsta," intervijā "Latvijas Avīzei" atzina uzņēmējs, atklājot, ka "aizvadītajā periodā nodrošinājis teātra saglabāšanos, šim nolūkam ieguldot pietiekami daudz līdzekļu – 70 000 latu kopā ar nesen ieskaitītajiem 25 000".

Tāpat Samulis uzskata, ka devis teātrim "starta kapitālu, līdzekļus sarežģītā brīža pārvarēšanai, un tagad teātrim jāsāk pelnīt pašam".

"Kopš mūsu sadarbības sākuma 19. jūnijā "Teātra observatorija" pati diemžēl nav nopelnījusi neko. Bija jādomā laikus par jauno sezonu. Repertuārā jābūt vismaz trim četriem jauniestudējumiem, kā arī vēl četrām piecām iepriekšējā repertuāra izrādēm, ko iecienījis skatītājs. Tad teātris var nodrošināt nākamo sezonu," norādīja bijušais atbalstītājs.

Uz "Latvijas Avīzes" jautājumu, ka iepriekš bija runa par 100 tūkstošiem latu, Edvīns Samulis precizēja, ka viņa un teātra vienošanās dokumentā par ieguldījumu rakstīts "līdz simts tūkstošiem".

"Lai vienošanās būtu izpildīta juridiskā izpratnē, pietiktu ar summu, kas pārsniedz 50 tūkstošus. Skaidrs, ka šie 70 000 latu nav aizgājuši tikai teātra radošajai darbībai, tas ir sava veida dāvinājums Rīgas pilsētai, jo viena liela daļa no šīs summas novirzīta teātra telpu iekārtošanai. Uzskatu, ir radīti ļoti labi apstākļi – grimētavas, dušas, labierīcības, foajē noformējums. Atliek tikai strādāt," izdevumam teica Samulis.

Jau ziņots, ka lēmumu jaunās telpas Kongresu namā piešķirt Gaļinai Poliščukai un "Teātra observatorijai" pieņēmis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Savukārt līdzekļus 100 000 latu apmērā teātra darbības nodrošināšanai solījis ziedot miljonārs Edvīns Samulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!