Foto: Edgars Pohevičs/Publicitātes foto

Liepājas teātra sezonas noslēguma skatītāju aptaujā par labākajiem aktieriem atzīti Egons Dombrovskis un Agnese Jēkabsone, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Liepājas teātra sezona tika slēgta 16. jūnijā ar izrādi "Ķiršu dārzs", pēc kuras tika paziņoti aptaujas rezultāti.

Par labāko aktrisi tika atzīta Agnese Jēkabsone, par labāko aktieri – Egons Dombrovskis, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anda Albuže, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Mārtiņš Kalita. Savukārt par debiju izrādē "Roberto Zuko" uzņēmuma specbalvu saņēma Liepājas Universitātes aktierkursa 2. kursa studente Kintija Stūre.

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Valtera Sīļa iestudēto izrādi "Liepāja – Latvijas galvaspilsēta". Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums "Polianna", bet trešo Viestura Meikšāna veidotā izrāde "Bernardas Albas nams".

Aptauja tiek rīkota jau 11 gadus, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu – ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem. Balsojumā piedalījās gandrīz 500 skatītāju.

Savukārt jau 18. jūnijā savu vērtējumu par sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, paziņojot šīs sezonas "Spēlmaņu nakts" nominācijas. Šogad teātru darbu vērtēja eksperti – Ieva Rodiņa, Maija Svarinska, Normunds Akots, Atis Rozentāls un Uģis Segliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!