Foto: Ziedonis Safranovs
Liepājas teātrī 5. janvārī pēdējo reizi būs iespējams noskatīties režisora Regnāra Vaivara veidoto kamerkomēdiju divos cēlienos un 10 istabās – "Zilā istaba", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde tika nominēta 2017./2018. sezonas "Spēlmaņu nakts" balvai divās kategorijās: "Gada aktrise otrā plāna lomā – Inese Kučinska – un "Gada gaismu un video mākslinieks" – Mārtiņš Feldmanis!

Tas ir stāsts par desmit pāriem desmit negaidītās situācijas. Students un precēta sieviete, precēta sieviete un deputāts, deputāts un modele… un tā tālāk. Desmit stāsti par mīlestību, seksu un jaunu dzīvi, kurā ik reizi satiekas iepriekšējā stāsta varonis ar nākamo, lai atkal ļautos attiecību sarežģītajiem līkločiem.

'"Manuprāt, šis ir stāsts par cilvēku vēlmi attīrīt sevi no šaubām, nedrošības un nepatīkamām pagātnes atmiņām. Jā, bieži vien ļoti absurdā un smieklīgā veidā, bieži vien uz otra cilvēka rēķina! Bet ar vienu mērķi – atkal izjust patiesu mīlestību. Tīri mani, mazgā mani, un es atkal kļūšu baltāks par sniegu," veidojot iestudējumu stāstīja Regnārs Vaivars.

Izrādē katrs vairākus varoņus izspēlē aktieri – Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Leons Leščinskis un Gatis Maliks. Iestudējumā meitenītes lomā piedalās arī Beatrise Eglinska.

"Var redzēt, ka aktieriem patīk izrādē spēlēt. Lomu virtenes ļauj izstaipīt profesionālo muskulatūru, un aizraujas gan mākslinieki, gan skatītāji zālē. Aiz komēdijas aktieri, šķiet, izspēlē ko daudz trauslāku, dziļāku, traģiskāku — fundamentālu nespēju saprasties, cilvēcisku atsvešinājumu. Iestudējums atstāj liegi skumju pēcgaršu, " par izrādi rakstījusi teātra kritiķe Zane Radzobe.

Kopā ar režisoru, kurš pats veidoja arī scenogrāfiju un kustību partitūru, izrādei palīdzēja tapt arī kostīmu māksliniece Madara Botmane, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un scenogrāfa asistents Toms Grīnbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!