Liepājas teātrī 9. februārī pirmizrādi piedzīvos muzikāls iestudējums bērniem "Runcis zābakos" pēc Šarla Pero tāda paša nosaukuma pasakas motīviem.


Darbu veidojis dramaturgs Andris Kalnozols,bet uz skatuves to iedzīvinājis režisors Mārcis Lācis. Iestudējumā piedalās aktieri Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Madara Melne, Kaspars Kārkliņš, Gatis Maliks un Pēteris Lapiņš. kā arī lelles - Runcis, Kaķenīte, Trusis, Irbītes u.c.

Lai arī pasaka par viltīgo Runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir zināma ikvienam, Andris Kalnozols materiālu radoši pārstrādājis, tāpēc izrādes laikā varēs uzzināt arī daudz ko jaunu, piemēram, kāpēc karalim uz galvas aug cukurvate? Un kas ir interenetālā blenšana?

Strādājot pie iestudējuma, aktieri apguvuši leļļu vadīšanas tehniku, lai bērni un pieaugušie noticētu, ka Runcis un citas lelles patiešām ir dzīvas. Kā atzīst aktieris Marģers Eglinskis: "Lelles vadīšana ir visai grūts darbs, gadījies arī pa kādam zilumam, reizēm rokās iemetušies krampji, taču tagad esam gatavi pirmizrādei".

Izrādē skan komponista Jēkaba Nīmaņa mūzika, skatuves iekārtojumu veidojis scenogrāfs Aigars Ozoliņš, iestudējuma tapšanā piedalījušies arī kostīmu māksliniece Anta Priedīte, gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons, kā arī leļļu izgatavotājas Ausma Neiburga un Astra Krūmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!