Liepājas teātris savu 101. sezonu oktobrī atklās ar Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera operu-melodrāmu "Agrā rūsa", kas top pēc Elīnas Zālītes romāna motīviem, žurnālistiem trešdien pavēstīja Liepājas teātra direktors Ivars Lūsis.
Jauniestudējuma režisors ir Lūsis, māksliniece un scenogrāfe - Anna Heinrihsone, kustību režisors ir Agris Daņiļēvičs.

Iestudējumā Elzas lomu atveidos Rudīte Būmane un Ance Krauze, Italo būs jaunais mūziķis Andris Ērglis, Ķikulis - Uģis Roze, Jānis - Emīls Dreiblats, Cimbare - Aija Vītoliņa (Amber), Straujups - Edgars Pujāts, Elzas māte - Sigita Jevgļevska un citi.

Lūsis norādīja, ka iestudējumā atainotais laiks sasaucas ar mūsdienām. Tā laika ētika, principi un notikumi ir aktuāli arī tagad. Savukārt Lūsēns atzina, ka iestudējuma sižets būs ļoti tuvs oriģinālam. Tomēr, salīdzinot ar kinofilmu, kurā vairāk pamanāms sava veida sociālisma traktējums, Liepājas teātra iestudējumā nav absolūti slikto tēlu.

"Padomju laikos valdīja uzskats - ja cilvēks ir bagāts, tad slikts. Mēs uz šo traktējumu raugāmies citādi . Iestudējumā galvenais ir cilvēks. Tas nebūs stāsts par Elzu un Ķikuli vai viņas un Italo mīlestību. Tas būs viens posms no Elzas dzīves," teica Lūsēns.

Iestudējumā piedalīsies arī kamerkoris "Intis", kurš rudenī atzīmēs 20. jubileju.

"Agrās rūsas" pirmizrādes Liepājas teātrī plānotas 4., 5. un 6. oktobrī.

Taču jau pirms tam - 6. un 7. septembrī - gaidāms jauniestudējums bērniem "Sarkangalvīte un vilks" (režisors Jurijs Zinovjevs), kas būs gan latviešu, gan krievu valodā. Savukārt 26. oktobrī pirmizrāde iecerēta Dario Fo komēdijai "Es gaidu tevi, mīļotais" (režisors Valentīns Maculēvičs), kurā galvenās lomas atveidos Mirdza Martinsone un Rolands Zagorskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!