Foto: Publicitātes foto
Liepājas teātris 16. novembrī un 9. decembrī plkst.19:00 pēdējo reizi izrādīs slavenā mūzikla "Vestsaidas stāsts" iestudējumu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Pagājušajā sezonā Liepājas teātrī sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri tika iestudēts viens no pasaulē slavenākajiem mūzikliem "Vestsaidas stāsts" Valda Lūriņa režijā. Pirmizrādi tas piedzīvoja 2010. gada decembrī. Līgums ar autoru pārstāvošo aģentūru Ņujorkā tika parakstīts uz vienu gadu - līdz 2011. gada decembra beigām.

Mūzikls "Vestsaidas stāsts" pirmo reizi iestudēts 1957. gadā un kopš tā laika piedzīvojis neskaitāmus iestudējumus. Tā autori ir komponists Leonards Bernsteins, Arturs Lorents (librets), Stīvens Sondheims (dziesmu teksti) un Džeroms Robins (horeogrāfija). 1961. gadā uzņemta arī filma, kas saņēmusi 10 "Oskarus".

Iestudējuma darbība norisinās Amerikā, tā centrā ir attiecības starp divām jauniešu bandām - amerikāņiem un puertorikāņiem. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes - un visam pa vidu divu jauniešu - Tonija un Marijas - uzplaukstošā mīlestība.

Mūzikls tapa sezonā, kad Liepājas teātrī darbu uzsāka 16 jaunie aktieri.

"Tāds vēsturisks gadījums, kad Liepājas teātrī ienāk vesels kurss, ir retums Latvijas teātru vēsturē. Šo faktu bija jāprot izmantot. Mēs to pratām. Jauno aktieru kopības un "Vestsaidas stāsta" personāžu maksimālisma enerģētika bija labs iemesls izrādei. Domāju - veiksmīgai izrādei! Tika apgūtas prasmes strādāt ar diriģentu un orķestri, savienot vokālu un horeogrāfiju prasīgu profesionāļu vadībā. Tā bija laba skola jaunajiem aktieriem," par iestudējuma nozīmi Liepājas teātrī saka direktors Herberts Laukšteins.

Iestudējumu novērtējuši arī kritiķi, piešķirot iestudējumam divas "Spēlmaņu nakts" nominācijas - Egonam Dombrovskim ("Gada aktieris otrā plāna lomā") un Albertam Kivleniekam ("Gada kustību mākslinieks").

Mūzikls piedzīvojis jau vairāk nekā 20 izrādes, to noskatījušies gan kurzemnieki, gan pārējās Latvijas iedzīvotāji - vasarā Rīgas 810 gadu jubilejai veltītajos svētkos Liepājas teātris ar trijām mūzikla izrādēm viesojās Dailes teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!