Foto: Publicitātes foto
Mūžībā aizgājis aktieris Arturs Bērziņš (13.11.1932 - 07.04.2011), portālam "Delfi" pavēstīja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Arturs Bērziņš bija viens no tiem Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra fakultātes beidzējiem, kurus Eduards Smiļģis 1955. gadā uzaicināja darbā Dailes teātrī. Skatītāji drīz vien ievēroja simpātisko un skatuviski pievilcīgo jauno aktieri, kuram tika iedalītas visdažādākās lomas visdažādāko žanru iestudējumos, sākot no vienaudžiem G.Priedes, J.Lūša, V.Vīgantes lugās, kuriem sekoja gan Laerts V. Šekspīra "Hamletā", gan leitnants Dubs J. Hašeka "Šveikā", Zemgus Raiņa "Spēlēju, dancoju", Kangars P. Pētersona iestudētajā Raiņa "Ugunī un naktī" un traģiskais Rogožins F. Dostojevska "Idiotā". Radošajā biogrāfijā nozīmīga bija galvenā vīriešu loma Pāvels Rusu J. Druces "Mūsu jaunības putnos". Pie nozīmīgām lomām minamas arī Redozubovs M. Gorkija "Barbaros", mūks Lorenco K. Auškāpa iestudētajā "Romeo un Džuljetā". Mākslinieku interesēja arī režija – viņš ir vadījis pašdarbības dramatiskos kolektīvus, Dailes teātrī iestudējis J. Jaunsudrabiņa lugu "Invalīds un Ralla", kuras prologā – veltījumā Jānim Jaunsudrabiņam "Es stāstu savai sievai" atveidojis Autora lomu. Kolēģu atmiņā Arturs paliks kā jauks, sirsnīgs, vienmēr palīdzēt gatavs cilvēks, kuram neviens darbs nav par smagu vai grūtu.

Atvadīšanās no mākslinieka notiks 16. aprīlī plkst. 12.00 Krematorijas Lielajā zālē, plkst. 13.00 notiks izvadīšana uz II Meža kapiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!