Foto: LETA

28.augustā 89.jubileju atzīmē viena no ievērojamākām Nacionālā teātra aktrisēm – Velta Līne.

"Izcila aktrise, kuras neparastais talants tika pamanīts jau studiju laikā – 1946. gadā viņa ienāk teātrī no skolas sola kā pirmā un tāda arī paliek visa sava aktrises mūža garumā līdz pat 2004. gadam un Alfreda Jaunušana iestudētai "Sensācijai", nospēlējot gandrīz visas pasaules un latviešu klasikas mīlētāju, traģisko un arī komisko varoņu lomas. Spilgta, skaista, sievišķīga, šerpa, ar humora izjūtu kā dzīvē, tā uz skatuves apveltīta, muzikāla, strādīga, ar skatuvisko šarmu un noslēpumu," tā par Līni raksta Nacionālā teātra pārstāvji.

Līne saņēmusi visus nozīmīgākos Latvijas valsts apbalvojumus par savu darbu, ieskaitot Triju Zvaigžņu ordeni un "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu.

Savukārt gadu pēc mūža balvas saņemšanas Līne 80 gadu vecumā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada labākā aktrise par Fainas Raņevskas lomu Aleksandra Obrazcova "Divas sirdis" Indras Rogas režijā.

Kopš 2008. gada Teātra Ceļojošai balvai pievienojies arī Veltas Līnes gredzens, kuru saņem labākā aktrise – mīlētājas lomas atveidotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!