Foto: Mango

Trešdien Dirty Deal Teatro telpās Spīķeros tika izrādīta muzikāla izrāde DURVIS: Atvērtās un aizvērtās – vēstījums par sešdesmito gadu kulta mūziķa un dzejnieka Džima Morisona dzīvi, daiļradi un muzikālo kolektīvu The Doors.

Izrāde stāsta ne tikai par dižā mūziķa, kurš 1971. gadā 27 gadu vecumā no sirdslēkmes nomira Parīzē, traģisko likteni, bet arī par hipiju zelta laikiem, kad, kā tos gadus raksturoja pats Morisons, "pa ielām klīda tikai hipiji un ik uz soļa pārdeva LSD. Valdīja tik noslēpumaini vilinoša gaisotne, ka es acumirklī kļuvu par puķu bērnu".   

Visas teātra projektam izvēlētās grupas The Doors kompozīcijas skanēja mūziķu dzīvajā izpildījumā, bez fonogrammas. Izrāde notika krievu valodā, bet Morisona dziesmas, protams, tika izpildītas oriģinālvalodā.  

Dirty Deal Teatro tika dibināts 2007. gada 26. septembrī, Andrejsalā, bet pērnā gada vasarā teātris pārcēlās uz jaunu mājvietu Spīķeros.

2008. gada augusta beigās veiksmīgi norisinājās pirmais Dirty Deal Teatro rīkotais, starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Dirty Drama. Festivāla programmā tika iekļautas trīs izrādes no Latvijas, kā arī izrādes no Čehijas, Polijas un Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!