Foto: LETA
Latvijas Nacionālajā teātrī šonedēļ, no 25. līdz 30. janvārim atcēlis visas repertuārā ieplānotās izrādes, liecina informācija teātra mājaslapā.

Kā "Delfi" stāsta Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Grāvīte, precīzu saslimušo skaitu nevar nosaukt – tas mainās ik pa dienām. Turklāt nu jau teju katrs teātra darbinieks ir kāda saslimušā kolēģa kontaktpersona. Tāpēc pieņemts lēmums uz nedēļu izrādes atcelt, lai, samazinot kontaktus un ievērojot drošību, februārī izrādes varētu atsākt.

Kā saka teātra pārstāve, šobrīd saslimuši ir gan aktieri, gan tehniskie darbinieki un ieplānotās izrādes vairs nebūtu iespējams nodrošināt, jo vienkārši trūkst cilvēku.

Šobrīd tiek plānots, ka ar nedēļu ilgu mājsēdi pietiks un jau februārī teātris darbu varēs atsākt ar pilnu jaudu. Taču, kā norāda Grāvīte, pilnībā to paredzēt nav iespējams.

Skatītājiem kasē iegādātās biļetes uz šonedēļ atceltajām izrādēm mēneša laikā iespējams nodot un saņemt atpakaļ naudu jebkurā "Biļešu paradīzes" kasē. Ja rodas kādas neskaidrības, teātris aicina sazināties pa e-pastu pardosana@teatris.lv.

Par internetā iegādātajām biļetēm nauda tiks ieskaitīta maksātāja kontā no 24. janvāra.

SPKC apkopotā informācija liecina, ka izvadītajā nedēļā, no 17. janvāra līdz 23. janvārim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits strauji dubultojies, sasniedzot 99,1% pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!