Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālā teātra "OKartes Jaunajā zālē" tiek iestudēta izrāde "Hamlets" pēc Viljama Šekspīra slavenā darba motīviem, kuras pirmizrāde gaidāma 12.jūnijā, portālu "Delfi" informē Nacionālā teātra preses pārstāve Līga Rimšēviča.

"Iestudējot "Hamletu", jaunais režisors un jau pieredzējušais scenogrāfs Reinis Suhanovs vēlas kritiski paskatīties uz savu un citu cilvēku neapmierinātību ar dzīvi. No Šekspīra tēliem izvēloties divus – Hamletu un Fortinbrasu, tiks risināta tikai viena problēma – kāpēc Hamlets ar saviem augstajiem ideāliem un dziļajām domām tika nolemts iznīcībai un kāpēc rafinētais Fortinbrass, ciniski palūdzot aizvākt Hamleta līķi, pārņēma varu?!" par izrādi stāsta tās veidotāji.

Izrādes režisors - Reinis Suhanovs. Lomās - Kaspars Zvīgulis un Normunds Laizāns.

"Man liekas, ka Šekspīra tekstā esam atraduši baigo garšu, tikai pāris vietās aizejam no oriģināla. Mēģinām saprast un "atkost" Šekspīru šodienā. Mūsu Hamlets ir ļoti cilvēcisks, tāds apaļīgs un uzvalkā, taču runājam par lielajām lietām, šekspīriskais uzstādījums paliek." – tā Hamleta lomas tēlotājs Kaspars Zvīgulis.

"Hamlets" ir noslēdzošā izrāde kopā ar "Dirty Deal Teatro" veidotajā sadarbības projektā – četru izrāžu ciklā "Tests", kurā jaunie režisori iestudē laikmetīgas un sabiedrībai aktuālas izrādes. "Dirty Deal Teatro" telpās ir jau uzvestas izrādes "Visi mani prezidenti", "Dzin" , "Cilvēks šinelī" un ir plānots šo sadarbību turpināt, norāda Nacionālā teātra pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!