Dailes teātra sezonas noslēguma balles ietvaros 22. jūnijā tika paziņoti Dailes teātra skatītāju aptaujas uzvarētāji, par šīs sezonas populārāko izrādi atdzīstot mūziklu "Marlēna", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Foto: Mūzikls 'Marlēna'

Mūzikls "Marlēna" ar Raimondu Paulu pie klavierēm pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī.

Iestudējums portretē visspožāko no kinozvaigznēm - Marlēnu Dītrihu. Viņa kļuva par elku gan vīriešiem, gan sievietēm. Viņa spēlēja eņģeļus un padauzas. Viņa noteica laikmeta modi. Viņa bija sapņu sieviete. Vēl joprojām viņa ir ikona. Sieviete – noslēpums. Viņas noslēpums pieder viņai vienai. Kā uzsver izrādes veidotāji, iestudējums ir mēģinājums tam pieskarties.

Skatītāji novērtējuši arī mūzikla "Marlēna" titullomas atveidotāju Rēziju Kalniņu, kura apbalvota kā sezonas labākā aktrise, bet labākā aktiera gods ticis Artūram Skrastiņam.

Līdzās Rēzijai Kalniņai kā labāko aktrisi skatītāji visvairāk minējuši arī Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Indru Briķi, Vitu Vārpiņu, Ievu Segliņu un Kristīni Nevarausku, savukārt ar Artūru Skrastiņu vissīvāk konkurēja Ģirts Ķesteris, Intars Rešetins, Lauris Dzelzītis un Andris Bērziņš.

Uz labākās izrādes godu pretendēja arī "Džons Neilands", "Amadejs", "Pirmā grēka līcis", "Marija Stjuarte" un "Es - Frīda Kalo".

Skatītāju visaugstāk novērtētās izrādes režisors, kā arī labākā aktrise un aktieris dosies kruīza ceļojumā Rīga - Stokholma – Rīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!