Kamēr ārkārējās situācijas dēļ Latvijas teātri nevar satikties ar saviem skatītājiem, arī mācības līdzšinējā šī vārda izpratnē apstājušas arī amtiermākslas studentiem. Tomēr Jaunā Rīgas teātra (JRT) studijas topošajiem aktieriem dots uzdevums – sacerēt katram savu, "vīrusa laikmetam" veltītu prozas stāstu.

Kopš Pūpolsvetdienas, 5. aprīļa, JRT sociālo tīklu kontos un "Vimeo" uzsākta studentu sacerēto stāstu lasījumu publikācija. Kā pirmais jau publicēts Gerda Lapoškas video stāsts "Distopija", kā arī Lolitas Stūrmanes "Caur adatas aci" un Agates Kristas "Man te ir tāda situācija".

Kā raksta JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis: "Darbs Jaunajā Rīgas teātrī kūsā. Aktieri mēģina jaunu izrādi internetā, mūsu izrādes "Revidents" un "Zilākalna Marta" jau ir noskatījušies vairāk cilvēku nekā Dziesmu svētku noslēguma koncertā un daudz reižu vairāk nekā pa šo laiku spētu apmeklēt mūsu teātri dzīvajā. Tātad šai laikā esam sabiedrībai noderīgi vēl krietni vairāk nekā pirms tam."

Savukārt par jauno ideju Hermanis raksta: "Pirms nedēļas JRT studijas audzēkņiem lūdzu sacerēt katram savu prozas stāstu, kas būtu veltīts šim jaunajam vīrusa laikmetam, kurā jau dzīvojam trīs nedēļas. No šodienas (5. aprīļa) JRT Facebook, Instagram un vimeo kontos katru dienu būs redzami video stāsti par šo tēmu. Autori ir topošie Jaunā Rīgas teātra aktieri."

Atgādinām, ka līdz ar ārkārtējā stāvokļa izziņošanu no šā gada 13. marta JRT uzsāka projektu ""JRT lasa grāmatas mājās", kurā aktieri lasa priekšā no sava mājas grāmatplaukta izvēlētu literatūru. Kā pirmais lasījumus uzsāka Gundars Āboliņš, izvēloties renesanses laika autora Džovanni Bokačo darbu "Dekamerons". Vēlāk Āboliņam pievienojās "Vilis Daudziņs ar latviešu tautas pasakām un ticējumiem, Kaspars Znotiņš ar Kārļa Skalbes "Mazajām piezīmēm", "Andris Keišs ar Raiņa poēmu "Ave Sol", Baiba Broka ar Valentīnas Freimanes "Ardievu, Atlantīda!" un citi JRT aktieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!