Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot latviešu aktrises Olgas Dreģes 75. jubileju, šovasar dažādās brīvdabas estrādēs Latvijā tiks izrādīts īpašs svētku koncertuzvedums, ko veido režisors Valdis Lūriņš kopā ar jubilāri un citiem Latvijas teātru aktieriem.

Kopā ar mākslinieci jubilejas svinībās piedalīsies viņas tuvākie skatuves kolēģi un draugi: Baiba Indriksone, Mirdza Martinsone, Sarmīte Rubule, Leons Krivāns, Juris Strenga, Jānis Reinis un Gints Andžāns.

Koncerti par godu mākslinieces 75 gadu jubilejai sāksies 11. jūlijā, aktrises dzimtajā pusē – Madonas estrādē, pēc tam koncerti gaidāmi arī Valmierā, Dobelē, Bauskā, Cēsīs, Kuldīgā, Jelgavā, Rēzeknē un citās pilsētās. Savukārt aktrises jubilejas svinību kulminācija gaidāma augusta beigās – Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Olga Dreģe ir Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Smiļģa Dailes III studijas absolvente, Dailes teātra aktrise kopš 1961. gada. Teātrī nospēlējusi pāri par 100 lomu, piedalījusies daudzās latviešu filmās, kā arī filmējusies arī TV seriālos, pēdējais no tiem – "Sirdsmīļā Monika".

Jau ziņots, ka tieši aktrises dzimšanas dienā tiek izdota viņai veltīta grāmata "Izslāpums". Grāmatas prezentācija ar pašas Olgas Dreģes piedalīšanos paredzēta 1.martā plkst. 12:00 Ķīpsalas hallē, Latvijas Grāmatu izstādes ietvaros.

Biļetes uz Olgas Dreģes jubilejas koncertuzvedumiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!