Foto: Publicitātes foto

Spīķeros, "Dirty Deal Teatro" 30. martā plkst. 17:00 notiks režisora un aktiera Gundara Silakaktiņa izrādes "Urlas.Cucullus" pirmizrāde, kas veidota pēc Andželas Betsīnas (Angela Betzien) lugas motīviem.

Tā vēsta par diviem bērniem – mūsdienu Ansīti un Grietiņu –, kas pamesti automašīnu stāvlaukumā. Šos bērnus izrādē spēlēs aktieri Dainis Grūbe un Baiba Geķe. Izrāde "Urlas.Cucullus" ir paredzēta galvenokārt pamatskolas vecuma jauniešiem un arī viņu vecākiem.

Izrāde risinās naksnīgā un tukšā iepirkšanās centra stāvlaukumā, kurā pamesti divi bērni – mūsdienu Ansītis un Grietiņa. Mamma ir apsolījusi bērniem, ka drīz atgriezīsies, iegājusi veikalā it kā iepirkties un gluži vienkārši – pazudusi. Bērni gaida un gaidot izspēlē situācijas, kas skatītājiem atklāj viņu ģimenes stāstu.

Izrāde veidota pēc brāļu Grimmu pasakas "Ansītis un Grietiņa" motīviem. Tās veidotājus interesē, kādas pasakas saprot un kādas paši radītu šodienas bērni, kad izaugs. Bērni, kuri izaug aizņemtu, norūpējušos un sociāli maznodrošinātu vecāku aprūpē, spēlējot mežonīgi asiņainas datorspēles, skatoties izteikti vardarbīgas televīzijas pārraides un filmas. Radošā komanda vēlas rādīt stāstu par Ansīti un Grietiņu šodienas bērniem atpazīstamā un saprotamā veidā un valodā.

Izrādes radošo komandu veido režisors Gundars Silakaktiņš, kostīmu māksliniece un scenogrāfe Jurate Silakaktiņa. Horeogrāfiju veidojis Vents Vīnbergs.

Biļešu cena 5 lati (skolēniem, studentiem, pensionāriem 3 lati). Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!