Foto: Publicitātes foto
"Artelī – gandrīz teātrī" 12.martā plkst. 20:00 pirmizrādi piedzīvos režisores Ditas Balčus iestudētā Ī.Žamiaka luga "Hamilkāra kungs" ar aktieri Jāni Reini titullomā, portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Šī leģendām apvītā, melodramatiskā, meistarīgi uzrakstītā luga "Hamilkāra kungs" runā ar skatītāju par nemainīgām un katram cilvēkam būtiskām tēmām ar francisku vieglumu, it kā spēlējoties.

Lugas darbība risinās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados kādā Parīzes dzīvoklī, kur Aleksandrs Hamilkārs ir uzaicinājis uz darba interviju aktrisi Eleonoru Diroku, kādu Tronšē ielas staiguli Kleo un bezdarbnieku Genolē. Hamilkāra kunga neordinārais darba piedāvājums šokē šos cilvēkus, proti – " nopirkt to, ko dzīve ar tik nekaunīgu stūrgalvību liegusi – sievas mīlestību, bērna pieķeršanos un kāda sena, uzticama vīra draudzību..."

Hamilkāra kungs nolemj nopirkt sev teātra krēslu dzīvē, pēc iespējas ērtāk iekārtoties tajā un svētlaimē baudīt ilūzijas.

Lomās darbosies arī aktieri Aīda Ozoliņa, Enriko Avots, Egija Missa-Silāre, Jānis Mūrnieks. Izrādes mākslinieks Jānis Jansons, kustību konsultants Alberts Kivlenieks, mūziku rakstījis Juris Kulakovs

Izrādē skan arī K. Gardēla, S. Gensbūra un citu franču komponistu radīta mūzika.

Izrādes tapšanā piedalījies arī gleznotājs Juris Ģērmanis un audiovizuālo mediju speciālists Zigmunds Ziemelis.

Izrādes "Artelī" varēs noskatīties 12. un 20.martā. Biļetes iespējams iegādāties arī iepriekš "Biļešu paradīzes"kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!