Foto: Publicitātes attēli
Benjamiņu namā (Hotel Europa Royale) 28. un 29. maijā pirmizrādi piedzīvos monizrāde "Aisedora. Baskājainā dejotāja"par leģendāro amerikāņu dejotāju Aisedoru Dunkani, ar Indru Burkovsku galvenajā lomā, portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji Mūzikas un mākslas atbalsta fonds.

Izrādes pamatā ir Ala Vainera (Al Wainer ASV) dramaturģiskais stāsts, ko skatītājiem izstāsta aktrise Indra Burkovska. Iestudējuma režisors Felikss Deičs, scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Zigrīda Atāle.

Izrādi papildina klasiskā mūzika un videosižets ar spāņu dejotājas Tamāras Rojo (Tamara Rojo) dejoto Aisedoru Dunkani.

"Izrādes laikā varēs iepazīt ne tikai Aisedoras Dunkanes personīgo un radošo dzīvi, bet arī sastapt daudzas 19. - 20. gadsimta mijas personības - Sergeju Jeseņinu, Bernardu Šovu u.c. Iepazīt šo pretrunīgo laikmetu, kas daudzējādi izmainīja izpratni par mākslu un kultūru un sāka novitātes, ko izmantojam vēl šodien," stāsta izrādes veidotāji.

"Es ticu, ka ikviena cilvēka mūžā ir sava garīgā līnija, augšupejoša līkne, un viss, kas pieder pie tās un to stiprina, ir mūsu reālā dzīve – pārējo var pielīdzināt pelavām, kuras atbirst mūsu dvēselei attīstoties. Man šāda garīgā līnija ir Māksla. Esmu pazinusi divus motīvus – Mīlu un Mākslu. Un itin bieži Mīla iznīcinājusi Mākslu, un gandrīz vienmēr Mākslas valdonīgais aicinājums ir pielicis punktu Mīlai. Starp Mākslu un Mīlu nevar būt ne saskaņa, ne saprašanās. Tikai nemitīga cīņa. Mana dzīve – mana dzīve tātad veltīta tām abām," tā teikusi pati Aisedora Dunkane.

Biļetes uz izrādi nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes cena 16 lati. Cenā iekļauta kafijas tase vai glāze šampanieša!

Mūzikas un mākslas atbalsta fonds jau iepriekš veidojis izrādes par spilgtām personībām Latvijas un pasaules kultūrā un mākslā – Emīliju Benjamiņu, Anglijas karali Henriju VIII, gleznotāju Jāni Pauļuku un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!