Foto: Publicitātes foto
Kinoteātra "Splendid Palace" 2. novembrī pirmizrādi piedzīvos jaunā izrāžu apvienības "Panna" "stand-up" izrāde "Puse no sirds", kuru izrādes veidotāji dēvē par pētījumu par vidējo latviešu laulību.

Iestudējumā aktieri Zane Daudziņa un Aldis Siliņš iejutīsies tipiska latviešu laulātā pāra attiecībās, ko dzīve piespiež doties prom no valsts, bet vēlāk atgriezties – vienam pie otra un Latvijā.

Izrādi, tāpat kā iepriekšējās apvienības "Panna" izrādes "Tētis" un "Tāda es esmu", veido režisors Juris Rijnieks un dramaturģe Aiva Birbele. Iestudējums vēsta par iemīlēšanos, apprecēšanos, aizbraukšanu no Latvijas, darbu ārzemēs, šķiršanos, atkalsatikšanos un atgriešanos mājās.

Ideja par izrādi radusies, "Pannai" ar izrādi "Tētis" pirms gada viesojoties Īrijā. Tas lieliski raksturo "stand-up" žanru –tā stāsti rodas no dzīves. Izrādes režisors Juris Rijnieks stāsta par izrādes vadmotīvu – brauc uz kuru pasaules malu gribi, bet puse sirds paliek Latvijā. "Mēs gribam runāt par to, kā nosaukt vārdā nenosaucamo iemeslu, kāpēc Latvijā kāds vēl dzīvo un kāpēc tie, kas šobrīd atrodas ārpus Latvijas, ar bērniem sarunājas latviski un kopā svin Jāņus, Ziemsvētkus un vienkārši dzimšanas dienas, kāpēc gaida no Latvijas atsūtītos "Kāruma" sieriņus un rupjmaizi."

Jaunā izrāde rudens sezonā būs redzama kinoteātrī "Rīga" un kultūras centros citviet Latvijā. Pēc "Tēta" Latvijā un Lietuvā un "Tāda es esmu" Latvijā tā ir ceturtā izrāžu apvienības "Panna" producētā izrāde. Juris Rijnieks – "stand-up" žanra aizsācējs Latvijā, režisors ar lielu pieredzi radošu projektu un izrāžu veidošanā un organizēšanā, vairāku "Spēlmaņu nakts" teātra balvu ieguvējs Latvijā, kā arī pasniedzējs ar vairāk kā desmit gadu pieredzi komunikācijas treniņu un intensīvo biznesa apmācību veidošanā un vadīšanā.

Izrāžu apvienība "Panna" izveidota 2008. gadā, lai iestudētu un producētu izrādes un pasākumus plašam skatītāju lokam Latvijā un Baltijā.

Biļetes uz izrādi "Puse no sirds" nopērkamas visās "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!