Foto: Publicitātes foto
Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) 27. un 28. janvārī ar izrādi "Kas nogalināja Annu?" un Alekseja Rozina meistarklasi "storytelling" tehnikā viesosies apvienība "Le Cirque De Charles La Tannes" no Maskavas, portālu "Delfi" informē ĢIT pārstāvji.

27. janvārī pulksten 19.00 varēs noskatīties izrādi "Kas nogalināja Annu?" pēc Ļeva Tolstoja romāna "Anna Kareņina" motīviem.

Iestudējums uzdot jautājumu, kā Annas Kareņinas dzīvesstāsts skanētu šodien? Kā saruna pie kafijas tases, kā stāsts, ar ko dalīties ar savu ģimeni vai kaimiņiem. Kā diskusija sociālajos tīklos.

Izrādē kontakts ar skatītājiem tiek panākts ar minimāliem līdzekļiem – nav dekorāciju, kostīmu, īpaša apgaismojuma un skaņu efektu, pat pati aina kā tāda šajā iestudējumā nav nepieciešama. Ir tikai aktieris un stāsts, kas jāizstāsta tā, lai skatītājs tiktu iesaistīts pēc iespējas vairāk.

Režisors Aleksejs Rozins saka: "Pat tie, kas nav lasījuši romānu, par Annu Kareņinu zina galveno: izmisuma vadīta, viņa paskrēja zem vilciena. Liekas – ko vēl tur piebilst. Bet, izrādās, daudz.

Aktrise Marina Vasiljeva izrādes laikā mēģina atrast atbildi uz izrādes nosaukumā pieteikto jautājumu, izstāstot Annas traģisko stāstu caur savu pieredzi, velkot paralēlas ar psiholoģijas mācību grāmatām un atsaucoties uz medicīnas pētījumiem par smadzeņu darbību un hormonālo sistēmu."

Savukārt 28. janvārī pulksten 13.00 būs Alekseja Rozina meistarklase par "storytelling" tehniku

Meistarklasē tiks skatīts, kā šī tehnika aktierim palīdz strādāt tradicionālajā psiholoģiskajā un mūsdienu laikmetīgajā teātrī. Meistarklases tēmas: kā "storytelling" (stāsta stāstīšana) izpaužas aktiermeistarības treniņā un darbā ar lomu; ko "storytelling" nozīmē Alekseja Rozina radošajā biogrāfijā; kā "storytelling" tehniku izmantot personības attīstībā, sociālajā un biznesa vidē. Pēc meistarklases auditorija varēs uzdot jautājumus un praktiski izmēģināt tehniku.

"Le Cirque De Charles La Tannes" ir neatkarīga mākslinieku grupa, ko veido Dmitrija Brusņikina studiju programmas Maskavas teātra mākslas skolā (МХАТ) absolventi. Apvienība eksperimentē ar teātra formu, tehnoloģijām, vizuālo un audiālo noformējumu. Mākslinieki interesējas par teātra iespējām un aicina skatītājus pamest savu komforta zonu, lai visi kopā gūtu jaunu teātra pieredzi. Šobrīd apvienība "Le Cirque De Charles La Tannes" strādā pie izrādēm "storytelling" tehnikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!