Foto: Publicitātes foto
Jaunnedēļ, 5. oktobrī, plkst. 20 viesizrāžu cikla "Tuvāki kaimiņi" ietvaros Ģertrūdes ielas teātrī viesosies šarmantā un asprātīgā fiziskā teātra kompānija no Igaunijas – "Kompanii Nii" ar izrādi "PUNG", informē producentu kompānija "PIGEON-BRIDGE".

"Izrādes nosaukums, kas igauņu valodā saistās ar vārdiem "pumpurs" un "panks", angliski nozīmē "kamanas", un tas viss kopā izrādē rada savdabīgu "pungpasauli", kurā kūsā enerģija, notiek brīnumainas pārvērtības un asprātīgā veidā tiek izspēlētas cilvēcīgas attiecības un arī vājības - draudzība, mīlestība, pirmais skūpsts un pavisam parasta greizsirdība.

"PUNG" uzrunā ar savu rotaļīgo garu, kas caurvij un raksturo Renātes Kērdas horeogrāfes rokrakstu - apģērba un atsevišķu priekšmetu saspēle ar ļoti spēcīgu, fizisku kustību rada aizraujošu stāstu, kam skatītājs seko līdzi ar neatslābstošu interesi, labprātīgi un pilnībā atdodoties "pungpasaules" maģiskajai varai," gaidāmo priekšnesumu un tās sniedzējus raksturo izrādes rīkotāji.

"Kompanii Nii" ir horeogrāfes Renātes Kērdas (Valmes) 2012. gadā dibināta apvienība, kas strādā dejas un fiziskā teātra žanrā. Tai ir pastāvīgo dejotāju sastāvs, kuram mēdz pievienoties arī viesmākslinieki.

Līdz šim kompānija ir radījusi divas izrādes "PUNG", kas pirmizrādi piedzīvoja 2012. gada novembrī Tallinā, un "PURE MIND", kam pirmizrāde bija 2013. gada septembrī Tartu.

Ieskats izrādē:

Ideja, horeogrāfija un režija - Renāte Keerd, izpildījums - Liisa Tetsmann, Age Linkmann, Madis Mäeorg, Taavi Rei, Imre Õunapuu un Hannes-Martin Eenmaa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!